Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Dokunulmazlıkları kaldırılacak mı?

HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının TBMM'ye taşınacağı gündeme geldi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-30 05:36:53

Dokunulmazlıkları kaldırılacak mı?

HDP'lilerin Demokratik Toplum Kongresi'nde açıkladıkları özerklik kararından sonra savcılar harekete geçmiş, soruşturma başlatmıştıç Savcılıklardan TBMM'ye milletvekillerinin fezlekeleri gönderilirse AK Parti'nin farklı bir yol izleyeceği belirtiliyor.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; Özerklik açıklamalarından sonra başta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olmak üzere, bazı HDP milletvekilleri hakkında soruşturma başlatılması, Meclis kulislerinde de HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılacağı tahminini güçlendirdi.

Soruşturmanın ardından savcılıklardan Meclis'e fezleke gelirse AK Parti iktidarları boyunca izlenen yöntemden farklı bir yöntem izlenmesi bekleniyor. Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'nun olası fezlekeleri TBMM Genel Kurulu'na sevk etmesi ihtimali güçlendi.

Bunun için yüksek bir çoğunluk gerekmediğinden AK Parti toplantı yeter sayısı olan 184'ü bulduğu anda genel kurulda istediği vekilin dokunulmazlığını kaldırabilecek güce sahip bulunuyor. MHP'nin de AK Parti'ye destek vermesi bekleniyor.

Haber Ara