Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Doğu'daki heyecan; Erzincan

Doğu Anadolu illeri arasında Erzincan sosyo kültürel açıdan olduğu kadar tarihi mekanlar yönünden de görülmeye değer yerler arasında

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-22 08:19:58

Doğu'daki heyecan; Erzincan

Geniş ovası ve sunduğu doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi dokusuyla da dikkatleri üzerine toplayan Erzincan'da gezilecek başlıca yerleri sizler için derledik... Sosyo kültürel kimliği yanısıra Doğu Anadolu yöresinin en has değerlerini üzerinde barındıran kentte gezdikçe kendinize daha yakın hissedeceksiniz....

Altıntepe Ören Yeri

Günümüze taşınmış en sağlam Urartu antik kentlerinden birisi olan Altıntepe Ören Yeri, şehir merkezine 15 km uzaklıkta yer alır. Aynı zamanda Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu'nun erken dönemlerinde de kent merkezi olarak kullanılan Altıntepe Ören Yeri surlarla çevrili kompakt bir şehir özelliği taşır.

Ergan Kayak Merkezi
Şehir merkezine 13 km mesafede bulunan Ergan Kayak Merkezi, Türkiye'nin en uzun teleferik ve telesiyej tesislerine sahip kayak merkezlerinden biridir. Erzincan şehir merkezinden Yaylabaşı otobüslerini kullanarak Ergan Kayak Merkezi'ne ulaşabilirsiniz.

Kemah Kalesi
Kemah ilçesinden bulunan kalenin yapım tarihi net olarak bilinmese de çeşitli kaynaklara göre kale tarihi MÖ 1500-2000 yıllarına dayanır. Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kale halen sağlam bir yapıdır.

Karanlık Kanyon
Dünyanın en büyük kanyonları arasında bulunan Karanlık Kanyon, Kemaliye ilçesindedir. Dağcıların uğrak yerlerinden olan kanyona ilçe merkezinden yaklaşık 1 saatlik bot yolculuğu ile ulaşmak mümkündür.

Girlevik Şelalesi
Erzincan şehir merkezinden 35 km uzaklıkta bulunan Girlevik Şelalesi, ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunar. Ormanlık alanda bulunan şelale çevresinde keyifli vakit geçirebileceğiniz mesire alanları da bulunur.

Haber Ara