Dolar

32,4541

Euro

34,7508

Altın

2.440,06

Bist

9.915,62

Diyarbakır'daki patlama

Diyarbakır'daki patlama

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 14:39:43

Diyarbakır'daki patlama
Diyarbakır'daki HDP mitinginde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Necati Kurul ile yüksekten düşme sonucu yaşamını yitirdiği bildirilen Ramazan Yıldız, toprağa verildi.

İstasyon Meydanı'ndaki mitingde yaşanan olayda yaşamını yitiren Necati Kurul (46) ile patlamadan 2 saat önce yüksekten düşme sonucu hayatını kaybettiği bildirilen Ramazan Yıldız'ın (16) cenazesi, Yeniköy ve 450 Evler Mezarlığı'nda defnedildi.

Yıldız'ın cenazesinin toprağa verildiği 450 Evler Mezarlığı'ndaki törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek de katıldı.

- Sivil toplum kuruluşlarından tepki

Yenişehir ilçesinde aralarında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ile Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Burç Baysal'ın yer aldığı bir grup "Her şeye rağmen barış" yazılı pankartla patlamanın yaşandığı İstasyon Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup, olayın meydana geldiği yere karanfil bıraktı.

Burada açıklama yapan Baro Başkanı Elçi, olayın Türkiye toplumunun birlikte yaşama iradesine ve demokratik geleceğine yöneltilmiş hain bir saldırı olduğunu söyledi.

Elçi, "Herkesi sağduyulu davranmaya ve daha sorumlu açıklamalarda bulunmaya davet ediyoruz" dedi.

- Patlama Şırnak ve Mardin'de kınandı

Şırnak'ta HDP İl Başkanlığı binası önünde toplanan bir grup, Diyarbakır'daki patlamayı kınadı.

DBP İl Başkanı Salih Gülenç, yaptığı açıklamada, patlamanın hunharca bir saldırı olduğunu söyledi. Grup, kısa süren oturma eyleminin ardından dağıldı.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter de saldırının ülkenin birliğine, demokrasiye ve kardeşliğe yapıldığını ifade ederek, olayın arkasında karanlık güçlerinin yer aldığını kaydetti.

Haber Ara