Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Diyarbakır'da çöpleri kurcalayan adam korona oldu, umursamadan dışarı çıkmaya devam etti

Kayapınar ilçesinde apartman görevlisi olarak çalışan bir vatandaş, sürekli çöpleri karıştırması sonucu korona virüse yakalandı. Virüsü ailesine yayan apartman görevlisi dışarı çıkmaya devam ederken, apartmanda yaşayan kişiler gönüllü olarak karantinaya girdi. Bu vatandaşın dışarı çıkıp alışveriş yapmaya devam ettiği öğrenildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-15 17:53:27

Diyarbakır'da çöpleri kurcalayan adam korona oldu, umursamadan dışarı çıkmaya devam etti

 Bina çalışanı Aziz A., apartmanda ve semt pazarında devamlı çöpleri kurcalaması nedeniyle Covid-19 virüsüne yakalandı. Bu şahsın rahatsızlaşmasıyla birlikte kaldırıldığı hastanede yapılan test sonucunda Covid-19 virüsüne yakalandığı tespit edildi. Virüsü ailesine de yayan bina çalışanı, karantina altına alındı. Bina çalışanının gün içinde evden çıkarak alışveriş yaptığı söylenirken, binada yaşayan vatandaşlarda gönüllü olarak karantinaya girdi.

Bina görevlisi, kına gecesi de düzenlemiş

 Apartman yöneticisi Ömer Demir, bina çalışanına çöpleri kurcalaması sonucu korona virüsü bulaştığını ve kendisinin sürekli dışarıda toplum içinde dolaştığını belirtti. Demir, "Bizim apartman görevlisi Aziz, geliyordu başını çöp sepeti içerisine koyuyordu, ben defalarca ikaz ettim. Perşembenin gelişi, çarşambadan bellidir, ikaz etmeme rağmen fayda etmedi. Birkaç gündür bizden uzak duruyordu, yanımızda bile oturmuyordu. Dün gece gelip bana korona virüs olduğunu söyledi, ben de çoktan korona olduğunu söyledim ona. Eşini hastaneye yatırdıklarını söyledi, ben de ona eve geçip dışarı çıkmaması gerektiğini söyledim, 112'ye haber verdim. Ama kendisi bazen dışarı çıkıyor, vatandaşların içerisine giriyor. Çok şükür, apartmanda kimseye bulaşmamış. Kendisi sadece burada değil gidip semt pazarına çöpleri karıştırıyordu. Haftada 3 gün pazarda çöplerin içerisindeydi, yüzde 99 çöplerden kaptı" dedi.
Bina görevlisinin geçen günlerde evinde kına gecesi organize ettiği ve gecede bulunan 2 şahısın da korona virüse yakalandığı tespit edildi.
Binada yaşayan vatandaşlar tarafından asansör kapılarına 'Kullanma virüs var' yazılı kağıtlar asıldı.

Haber Ara