Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Dışişleri Bakanlığı'ndan Halep açıklaması

Dışişleri Bakanlığından Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 15:23:10

Dışişleri Bakanlığı'ndan Halep açıklaması

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Dışişleri Bakanlığı Doğu Halep'te yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Temmuz ayından bu yana kuşatma ve yoğun bombardıman altında tutulan Doğu Halep'te, rejim ve destekçileri tarafından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sivilin katledilmesini büyük bir dehşet ve infialle karşılıyoruz.

Rejim, Doğu Halep halkını aylardır insani yardım erişimine izin vermeyerek ve hastane, okul, su-elektrik şebekeleri gibi sivil altyapıyı yok ederek insanlık dışı koşullara mahkum etmiştir.

Bu yetmezmiş gibi şimdi de her türlü silahla halkı hedefalmakta, sivillere yönelik adeta toplu infazlar icra etmektedir. Bu süreçte, kentten ayrılmak isteyen sivillere de herhangi bir şans tanınmamaktadır.

"ENDİŞELİYİZ"

Halep'te muhaliflerin bulunduğu son iki mahallede sıkışmış durumdaki on binlerce sivilin de önümüzdeki günlerde benzer bir kaderi paylaşmasından ciddi endişe duyulmaktadır. Tüm bu eylemler uluslararası insani hukukun ağır ihlali niteliğinde olup, bu konuda rejim ve destekçilerinin sorumluluğu açıktır.

Halep'e yönelik saldırıların derhal durdurulması, Doğu Halep'te kalan nüfusun buradan BM dahil gerekli gözetim mekanizmaları eşliğinde güvenli tahliyesinin biran önce gerçekleşmesi ve insani erişimin önünün açılması şarttır. Türkiye bu amaçla ilgili ülkeler ve uluslararası kuruluşlar nezdinde girişimlerini sürdürmektedir."

NE OLMUŞTU?

Kentin doğusu aylardır Esed rejimi tarafından kuşatma altında tutuluyordu. Dün akşam saatlerinde doğu bölgesinin tamamına yakını rejimin eline geçti. İçeride direnen muhalifler sokak çatışmalarına devam ederken, bölgeye giren rejim askerleri ve Şii milislerin erkekleri kurşuna dizdiği, bazı kadın ve çocukları yaktığı haberleri gelmeye başladı.

Ayrıca direniş gösteren muhalif sivillerden çoğu kadının tecavüze uğradığı ve öldürüldüğü belitiliyor.

Gelen katliam haberleri sonrası durumu protesto etmek isteyen yüzlerce kişi gece saatlerinde Taksim'deki Rus konsolosluğu önüne gitmişti.

Rejimin ilerleyişi ve katliamlar halen devam ediyor.

 

Haber Ara