Dolar

32,4536

Euro

34,7274

Altın

2.441,48

Bist

9.915,62

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Bakü'de

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Bakü'de

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-16 15:53:53

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Bakü'de
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin farklı terör gruplarıyla mücadele ettiğini belirterek Azerbaycan'ın bu konudaki desteğinin önemli olduğunu söyledi.

Sinirlioğlu, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Meclis Başkanı Oktay Esedov tarafından kabul edildi.

Bakan Sinirlioğlu, kabulde yaptığı açıklamada, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin sadece kardeşlik değil, stratejik ortaklık üzerine de şekillendiğini kaydetti. Birlikte çalışma ve geleceği birlikte planlama gibi amaçlarının bulunduğunu ve büyük çapta projeler gerçekleştirdiklerini belirten Sinirlioğlu, Türkiye'nin Yukarı Karabağ sorununun çözümünde Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmesi için desteklerinin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Terör saldırılarına değinen Sinirlioğlu, "İster DAEŞ, ister PKK, ister DHKP-C olsun, farklı terör gruplarıyla mücadele ediyoruz. Azerbaycan'ın bu konudaki desteği önemlidir. Azerbaycan ve Türkiye birlikte sevinir, birlikte üzülür" diye konuştu.

Uluslararası kurum ve kuruluşlarda, Türk parlamenterlerin Azerbaycan'ın hassasiyetlerine duyarlı davranmaya özen gösterdiğine işaret eden Sinirlioğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesinde (TÜRKPA) gözlemci statüsü verilebilmesi için Azerbaycan'ın desteğini beklediklerini söyledi.

Esedov da terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırılarda güvenlik görevlilerinin şehit olmasından derin üzüntü duyduklarını ifade ederek Türk halkının terör konusunu kısa sürede tamamen gündeminden kaldıracağına inandıklarını belirtti.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin en yüksek düzeyde olduğunu vurgulayan Esedov, "İki ülke ilişkilerinin bu kadar gelişmesi birçok devletin hoşuna gitmiyor. Bunu biliyoruz" dedi.

Avrupa'daki sığınmacı krizine de değinen Esedov, "Koskoca Avrupa 300 bin göçmeni kabul edemezken, Türkiye ve Azerbaycan yıllardır bu sorunun üstesinden fedakarca geliyor" diye konuştu.

Bakan Sinirlioğlu, daha sonra Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile bir araya geldi. Kabul, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Haber Ara