Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Dilaltı hapı orucu bozar mı? Kalp hastalarının kullandığı dilaltı oruca etki eder mi?

Kalp hastalarının kullandıkları dilaltı hapı orucu bozar mı? Aniden gelişen hastalıklar için orucun bir sınırı vardır. Özellikle hayati sorun teşkil eden hastalıklarda, uzman doktorların da uyarısıyla oruç tutulmamalıdır. Belirli ilaçları kullanarak oruç tutan kişiler için ise bazı istisnai durumlar da söz konusudur. Fakat her hastalık ve ilaç için 'oruç tutulur ya da oruç tutulmaz' denemez. Bir uzmana danışmak ve Diyanet İşleri Başkanlığına soruyu sormak gerekir. Peki ama kalp hastalarının kullandığı dilaltı hap da oruç tutulmaması ya da orucu bozmayan durumlar arasına mı girer?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-24 09:52:23

Dilaltı hapı orucu bozar mı? Kalp hastalarının kullandığı dilaltı oruca etki eder mi?

Kalp hastalarının kullandıkları dilaltı hapı orucu bozar mı? Aniden gelişen hastalıklar için orucun bir sınırı vardır. Özellikle hayati sorun teşkil eden hastalıklarda, uzman doktorların da uyarısıyla oruç tutulmamalıdır. Belirli ilaçları kullanarak oruç tutan kişiler için ise bazı istisnai durumlar da söz konusudur. Fakat her hastalık ve ilaç için "oruç tutulur ya da oruç tutulmaz" denemez. Bir uzmana danışmak ve Diyanet İşleri Başkanlığına soruyu sormak gerekir. Peki ama kalp hastalarının kullandığı dilaltı hap da oruç tutulmaması ya da orucu bozmayan durumlar arasına mı girer?

Dilaltı hapı orucu bozar mı?

Diyanet İşler Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden "Kalp hastalarının kullandıkları dilaltı hapı orucu bozar mı?" sorusuna karşılık olarak "Bazı kalp rahatsızlıklarında dil altına konulan hap, doğrudan ağız dokusu tarafından emilip kana karışarak kalp krizini önlemektedir. Söz konusu hap ağız içinde emilip yok olduğundan mideye bir şey ulaşmamaktadır. Bu itibarla, dilaltı hapı kullanmak orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar)." şeklinde bir cevap yayınlamıştır.

Haber Ara