Dolar

32,3651

Euro

35,0927

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Dikiş nasıl iyileşir? Ameliyat dikişleri ne zaman düşer?

Ameliyat dikişleri ne zaman düşer? Dikişli yara nasıl çabuk iyileşir? Operasyon küçük ya da büyük fark etmeksizin dikiş atılması, o bölgenin hassas kullanılması gerektiğinin bir kanıtıdır. Yanlış bir harekette dikişlerde açılma, patlama veya benzeri problemler meydana gelebilir. Dikişler düşünceye ya da dikişler alınıncaya kadar, dikişli bölge korunmalıdır. Peki ama dikiş kendi düşer mi? Estetik dikiş ve normal dikiş iyileşmesi aynı mıdır? Bu gibi durumların hepsi, yaranın ve dikişin büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-26 18:11:49

Dikiş nasıl iyileşir? Ameliyat dikişleri ne zaman düşer?

Dikişlerin alınma zamanlaması yara ya da kesi iyileşmesi için kritik olduğundan, iyi bir sonuç için dikkatli bir şekilde belirlenmesi gerekir. Ameliyattan sonraki 1 ila 2 hafta içinde, ortalama yara genellikle beklenen gerilme kuvvetinin yaklaşık% 8'ine ulaşır ve bu sürenin sonunda sütürler çıkarılmalıdır. Nihai dikiş alınma tarihi, dikişin yapıldığı bölgeden bölgeye değişir. Çoğu zaman cerrahi dikişler 5-7 gün içinde yüzden, 10 gün içinde kafa derisinden, 7 gün içinde boyundan, 10-14 gün içinde gövde ve kollardan ve 14-21 gün içinde bacaklardan alınır. 

Eğer dikişler beklenenden daha yüksek bir gerilim altında ise, dikişlerin alınması için bir süre daha beklenmelidir. Yaranın iyileşme süreci, kişiden kişiye değişse de ortalama 2 hafta içerisinde toparlanmış olur. Üst derinin iyileşmesi de şeker seviyesiyle alakalı olacağı için, konuyla ilgilenen uzman hekime başvurulması en doğru seçenek olacaktır.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara