Dolar

32,4661

Euro

34,7809

Altın

2.440,05

Bist

9.915,62

'Digital Revolution' sergisi Zorlu PSM'de acildi

'Digital Revolution' sergisi Zorlu PSM'de acildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-23 16:24:19

'Digital Revolution' sergisi Zorlu PSM'de acildi
Barbican Centre'ın "Digital Revolution" sergisi, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) beğeniye sunuldu.

Londra, Stokholm ve Atina'nın ardından Zorlu Holding'in ana sponsorluğunda İstanbul'da sanatseverlerle buluşan sergiye ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas, toplumun sanat ve eğlence hayatına katkı sunmaktan öte kısa sürede Türkiye'de sanat hayatına yön veren ve sanatın her dalına yer ayıran bir platform olmaya başladıklarını belirtti.

Sürekli dönüşüm geçirildiğini ve insanlığı çevreleyen dijital bir dünya olduğunu anlatan Abbas, son dönemde dünyada giderek artan ilgiyle karşılanan dijital sanatın ayrı bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

Merkezine bu yeni dünyayı alan "Digital Revolution"a kapılarını açmaktan ve bu anlamda ilk büyük sergiyi Avrupa'nın değerli sanat merkezlerinden Barbican Centre'ın iş birliğiyle hayata geçirmekten büyük heyecan duyduklarını aktaran Murat Abbas, sanatseverlerin, 4 ay boyunca sergide dijital devrimin sürecine tanık olurken, nasıl ürünler ortaya çıkarabildiğine şaşıracağını ifade etti.

- "İlham verici"

Zorlu Holding Üst Yöneticisi Ömer Yüngül, serginin, hayallerine inovatif düşünceyi, teknolojiyi, tasarımı kullanarak hayat verenler için ilham verici olacağına inandığını aktardı.

Yüngül, sanatın yeni, daha az bilinen ve yenilikçi özellikleri bulunan alanlarına destek olmaya devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim en önemli gücümüz; sahip olduğumuz hayal gücü ve bu hayalleri hayata geçiren yüksek özgüven. Avrupa'nın en değerli sanat merkezlerinden Barbican Center'ın yarattığı Digital Revolution'u, Londra, Stokholm ve Atina'dan sonra İstanbul'a getirmemiz de dijital sanata yönelik bu bakış açımızın yansıması. İlk kez geçen yıl gerçekleştirilen Digital Revolution'u dünyanın sanat alanında öne çıkmış şehirlerinin hemen ardından İstanbul'a taşıyor olmak, PSM'nin kuruluşunda ortaya koyduğumuz, dünyanın en önemli kültür ve sanat etkinlerini Türkiye'ye getirme hedefimiz konusundaki kararlığımızı gösteriyor."

- "Gerçeklik kavramını yeniden belirleyen bir sergi"

Toplantıda Zorlu PSM'deki sergi alanını gezen Barbican Centre'ın Uluslararası Temsilcisi Neil McConnon'un sergi ile ilgili görüşlerini içeren video izletildi.

McConnon, Digital Revolution'ın, gerçeklik kavramını yeniden belirleyen ve bunu deneyimlemek için yeni yollar bularak izleyicisine ilham veren bir sergi olduğunu vurgulayarak, "Bu sergide, kısa tarihine rağmen dijital dünyanın odak noktasındaki önemli figürlerle çalışma fırsatı bulduk. Ayrıca, serginin Türkiye durağında, teknolojik altyapısı açısından ileri bir vizyona sahip Zorlu PSM ile çalışmaktan da çok memnunuz" ifadelerini kullandı.

Zorlu PSM'nin yeni sergi alanı Sky Lounge'da ziyaret edilebilecek sergide, aralarında film yapımcısı, mimar, tasarımcı, müzisyen ve oyun geliştiricilerinin de olduğu sanatçıların, teknoloji ile sanatı birleştirdiği eserleri yer alıyor.

Küratörlüğünü Barbican Centre'ın yaptığı sergide, müzisyen-girişimci will.i.am ve Björk, "Inception" filmi ile Oscar ödülü alan görsel efekt tasarımcısı Paul Franklin ile Chemical Brothers, U2 ve Kanye West gibi isimlerin videolarının yönetmeni Chris Milk'in çalışmaları da yer alıyor.

Ayrıca Umbrellium (Usman Haque ve Nitipak Samsen), Universal Everything, Yuri Suzuki, Pasha Shapiro ve Ernst Weber gibi sanatçılardan gelen yeni çalışmalar ve DevArt adlı dijital sanat işleri sergileniyor.

Sergi, 12 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Haber Ara