Dolar

32,4454

Euro

34,7775

Altın

2.442,56

Bist

9.915,62

Destici: Cumhur İttifakı'nın ruhuna bağlı kalarak seçim stratejisi yürütüyoruz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti'den ayrılan bazı isimlerin kendi partilerine adaylık başvurusu yapmaları nedeniyle 'BBP'nin DSP'ye benzetilmesine' tepki gösterdi. Benzetmeyi 'şık' bulmadığını kaydeden Destici, Cumhur İttifakı'nın ruhuna bağlı kalarak seçim stratejisi yürüttüklerini vurguladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-26 10:49:08

Destici: Cumhur İttifakı'nın ruhuna bağlı kalarak seçim stratejisi yürütüyoruz

BBP lideri Destici, hem seçim stratejilerini anlattı hem de kulislerdeki iddialara yanıt verdi.

Destici, AK Parti'den aday gösterilmeyen bazı isimlerin kendi partilerine başvurması nedeniyle kulislerde BBP'nin, CHP'den istifa edenlerin kapısını çaldığı DSP'ye benzetilmesine ilişkin soruya, "Benzetmeyi de şık bulmuyorum. Dolayısıyla O tür bir benzetmenin muhatabı değilim" yanıtını verdi.

Destici, "AK Parti'den aday olmayan bazı isimler size mi geldi adaylık için?" sorusu üzerine de, "Biz kendi adaylarımızla giriyoruz. Her partide gidip gelenler vardır. Biz oralarda da yine hassasiyet gösterdik. Yani bize her başvuranı aday yapmadık. Biz baktık, bizim ölçülerimiz, bizim stratejimiz, bütün bunlara uyuyorsa ona göre aday yaptık. Yoksa biz her gelene kapıyı açmış ya da her bulduğumuz yerde aday gösterelim mantığıyla hareket etmedik" dedi.

'SİYASETTE BU TÜR ŞEYLER OLUR SEÇİM SATTI MAHELLERİNDE'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas'ta yaptığı konuşmada, "Bizimle rastgele bir resim çektirip ondan sonra bu resmi sağda solda istismar edenlere inanmayın" diye konuşmuş, Cumhur İttifakı'nın da AK Parti ve MHP'den oluştuğunu vurgulamıştı.

Haber Ara