Dolar

32,4512

Euro

34,7970

Altın

2.440,26

Bist

9.915,62

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında DKK'deki eylemlere ilişkin 72 sanığın yargılandığı davaya, esasa ilişkin savunmaların alınmasıyla devam edildi- Sanık eski deniz kurmay albay Uzunoğlu: -'Deniz Kuvvetleri Karargahında MGK toplantısının dosyalarını gören, işlem yapan, hazırlığı yapan bütünü gören bir tane subay var, o da benim. Balyozcusundan, Ergenekoncusundan, Atatürkçüsünden, milliyetçisinden

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-21 18:27:46

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı darbe girişimi davası
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki (DKK) eylemlere ilişkin 72 kişinin yargılandığı davaya, sanıkların esasa ilişkin savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen davaya, sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Sanık eski deniz kurmay albay Ertuğrul Uzunoğlu yaklaşık 3 saat süren savunmasında, nöbetçi olmamasına rağmen karargaha gelmesinin darbeye iştirak olarak yorumlandığını iddia etti.

Askerlikte mesai mefhumunun olmadığını ifade eden Uzunoğlu, ihtiyaç duyulan her durumda askerin görevinin başında olduğunu dile getirdi.

15 Temmuz'da darbe planı yapmadıklarını öne süren Uzunoğlu, örgüt üyesi olmadığını savundu.

Uzunoğlu, komutanların yaptığı ya da yapmadığı her şeyden sorumlu olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Biz darbeci değiliz, mağduruz. Sayın Oramiral Bülent Bostanoğlu, MGK toplantısına giderken aklına takılıp, sıkıştığı konu hakkında beni iş yerimdeki dahili telefonumdan arıyor, 'Ertuğrul Bey bu konuda ne söylememiz lazım, şu konudaki görüşümüz nedir?' diye soruyor, ben de 'Komutanım, şunu deyin, bunu söyleyin diyorum.' O zaman beni buluyor, bana güveniyor. Deniz Kuvvetleri Karargahında MGK toplantısının dosyalarını gören, işlem yapan, hazırlığı yapan bütünü gören bir tane subay var, o da benim. Bana güveniyor. Balyozcusundan, Ergenekoncusundan, Atatürkçüsünden, milliyetçisinden ve muhafazakarından tüm amirlerim bana takdir verdiler, ben şu anda hain, darbeci ve teröristim. Nasıl izah edeyim bunu?"

Mahkeme heyeti, yarın devam etmek üzere duruşmayı bitirdi.

Haber Ara