Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Deniz Feneri Derneğinden Sri Lanka'ya yetimhane

Deniz Feneri Derneğinden Sri Lanka'ya yetimhane

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-12 12:06:48

Deniz Feneri Derneğinden Sri Lanka'ya yetimhane
LALE BİLDİRİCİ - Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, derneklerinin bugüne kadar Türkiye'de ve 60 ülkede 3 milyonun üzerinde kişiye yardım götürdüğünü belirterek, "Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'nda yardıma gittiğimiz Sri Lanka'da yetimler yurdu için 150 bin dolarlık bir projeden bahsedilmişti. Projeyi biz aldık geldik. 3 bağışçımız 150 bin doları karşıladı. 2015 yılının Kurban Bayramı'nda yurdun temeli atılacak" dedi.

Deniz Feneri Derneği, gıda ve giyim yardımlarının toplandığı Zeytinburnu'ndaki lojistik merkezinin kapısını AA ekibine açtı.

Merkez hakkında bilgi veren Koçak, merkezde yardım malzemelerinin stoklandığı, hazırlanıp sevkıyatının yapıldığı beş bölüm bulunduğunu belirterek, tüm malzemelerin sayımı, ayrımı ve barkod işlemlerinin yapıldığını ve stok bölümünde ayrılan yerlere konulduğunu anlattı.

Soğuk hava deposu bölümünde de et ve süt ürünleri gibi gıda maddelerinin muhafaza edildiğini kaydeden Koçak, gıda hazırlama bölümünde malzemelerin kolilerinin hazırlandığını, paketlenerek sevkıyata hazır hale getirildiğini söyledi.

Lojistik merkezinde giyim, ev eşyası ve gıda malzemelerinin bulunduğu binlerce kolinin yer aldığını belirten Koçak, şunları kaydetti:

"Her yıl bu merkez 3-4 kez dolup boşalıyor. Bir evin her türlü ihtiyacı bize bağış olarak geliyor, bizden de yardım olarak gidiyor. Dünyanın bugüne kadar 60 ülkesine ulaştık. Türkiye ve dünyada 3 milyonun üzerinde kişiye yardımlarımızı ulaştırdık. Kurban Bayramı'nda da yurt içi ve yurtdışında 32 ülkede kurban keseceğiz. Bu sayı artabilir. Türkiye ve yurtdışında hayırseverlerin vekaletleri yerine getirilecek. Kurbanlar onlar adına kesilecek, ülkemizin ve dünyanın yoksullarına bu kurban etleri ulaştırılacak. Bu yıl 250 bin kişiye kurban eti ulaştırmayı hedefliyoruz."

Koçak, derneğe binlerce ailenin başvurduğunu, ülke genelinde kayıtlı 610 bin ailenin yüzde 70'ine yardım yapıldığını belirterek, yurt dışından da dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın felaket ve afet sonrası ülkelere yardımlarını ulaştırdıklarını anlattı. Koçak, gidilen ülkelerden yeni projelerle döndüklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Kurban Bayramı'nda 32 ülkede kurban kestik. Gittiğimiz ülkelerden yeni projelerle dönüyoruz. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'nda yardıma gittiğimiz Sri Lanka'da yetimler yurdu için 150 bin dolarlık bir projeden bahsedilmişti. Projeyi biz aldık geldik. Bu senenin Kurban Bayramı'na ulaşmadan 3 bağışçımız 150 bin doları karşıladı. 2015 yılının Kurban Bayramı'nda da Sri Lanka'da yetimler yurdunun temeli atılacak. Bir sonraki Kurban Bayramı'na kalmadan da açılışını yaparız. Etiyopya ve Sri Lanka dünyanın en fakir ülkelerinden."

- İhtiyaç sahipleri giyim mağazasından ücretsiz giyiniyor

Koçak, Deniz Feneri Derneğinin bünyesinde ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz yararlandığı giyim mağazası da bulunduğunu belirterek, 2006 yılında kurulan ve Zeytinburnu'nda bulunan mağazalarında pardösü, eşarp, iç çamaşırı, ayakkabı, tişört, ceket, bebek kıyafetleri, bluz gibi yardım malzemeleri olduğunu, mağazalarına sosyal incelmesi yapılmış ailelerin günlük olarak randevu usulüyle çağrıldığını anlattı.

Deniz Feneri Derneği giyim mağazası sorumlusu Şenol Tiryaki de, mağazalarından günde 25-30 ailenin yararlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Giyim mağazamızdan günde yaklaşık 120 kişi yararlanıyor. Vatandaşlarımız kadın reyonunda ortalama 15-20, erkekte 10-15, çocuk bölümünde de 10-15 adet yeni giyim eşyası bulabiliyor. 4 kişilik bir aile ortalama 100 adet ürün alabiliyor. Hafta içi her gün ailelerimizi çağırıyoruz. Alışverişlerini yapanlar daha sonra kasaya geliyorlar, kasada ürünleri okutuyoruz, teslim belgesini de veriyoruz. Vatandaşımız da mağazamızdan özellikle çocuk malzemeleri istiyor. Bir oyuncak dahi çocuklara ayrı bir mutluluk veriyor."

Haber Ara