Dolar

32,3425

Euro

35,1138

Altın

2.311,55

Bist

9.079,97

Demirel'in anısına 'Kırat' adlı baston yaptı

Demirel'in anısına 'Kırat' adlı baston yaptı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 11:24:33

Demirel'in anısına 'Kırat' adlı baston yaptı
Ahlat ilçesindeki baston ustası Refa Gökbulak, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel anısına, "Kırat" adlı baston yaptı.

Gökbulak, gazetecilere yaptığı açıklamada, ürettiği bastonu en kısa zamanda vefat eden Cumhurbaşkanı Demirel'in ailesine ulaştıracağını belirtti.

30 yıldır bastonculuk yaptığını ifade eden Gökbulak, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı Demirel'den, baston sanatkarı unvanı ile sorun ve sıkıntılarımızı arz etmek için randevu talebinde bulunmuştum. Randevu talebimi kabul etti. 1995 yılının kasım ayında kendisiyle görüştüm. Sanata ve sanatçıya çok duyarlı olduğunu gördüm. Kendisinden ilgi gördüm. Bu durum beni gerçekten şaşırttı. Sorun ve sıkıntılarımı çok dikkatli şekilde dinledi. Çözümü noktasında da çok ciddi gayret sarf etti. Çünkü dönüşleri daha sonra oldu. Özellikle baston satışına Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yardımcı oldu. Tabii ki bunlar bizim için çok önemli. Ayrıca o günün anısına makamında fotoğraf çektik. Cumhurbaşkanı Demirel, fotoğrafı imzalayıp bana verdi."

Demirel'in uzun yıllar bu ülkede siyaset yapmış önemli lider olduğunu vurgulayan Gökbulak, ülkeye çok faydalı hizmetler yaptığına da inandığını söyledi.

Gökbulak, "Demirel'in, mutlaka hataları ve eksikleri olmuştur ancak bir lider kolay yetişmiyor. Bir döneme damgasını vuran ve siyasete yön veren isimlerden biriydi. Sanatkar olarak kendisinden memnunduk. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum" dedi.

Demirel'in, ülkede uzun yıllar "Kırat" logosuyla siyaset yaptığını da anımsatan Gökbulak, Demirel'in anısına iki gün gece ve gündüz çalışarak "Kırat" adını verdiği at başlı bastonu yaptığını belirtti.

Gökbulak, "Ziyaret sırasında kendisinden etkilendiğim Demirel'i yad etmek adına böyle bir baston yaptım. Bu baston için asırlık ceviz ağacı kullandım ve tamamen el emeğiyle yaptım. Bastonu en kısa zamanda ailesine ulaştıracağım" diye konuştu.

Haber Ara