Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Davutoğlu, öğrencilere harita dersi verdi

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerin dersine girdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-21 03:50:09

Davutoğlu, öğrencilere harita dersi verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerle ilginç anlar yaşadı. Davutoğlu, "Harita okunur. Baktığınızda haritaya burada arkasındaki felsefeyi, dünya görüşünü, bakış açısını okuyacaksınız."dedi.

Ajansların haberine göre; Davutoğlu, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Burada bir süre okul yöneticileriyle sohbet eden Davutoğlu, daha sonra bir sınıfta coğrafya dersine girdi, harita üzerinden tarih dersi verdi.

"HARİTAYA BAKILMAZ OKUNUR"

Herkesin kendisine göre bir haritası olduğunu anlatan ve 'dünya düz mü yuvarlık mı aşağısı yukarısı kenarı ortası var mı' diye soran Davutoğlu, haritanın sadece bakılan bir şey olmadığını belirterek, "Harita okunur. Baktığınızda haritaya burada arkasındaki felsefeyi, dünya görüşünü, bakış açısını okuyacaksınız." ifadesini kullandı.

Ardından başka bir sınıfa geçen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ne kadar yabancı dil öğrenilse de en öncelikli şeyin insanların kendi ana dili olduğunu kaydetti. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Davutoğlu'nu okul ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da eşlik etti.

Haber Ara