Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Davutoğlu Donald Tusk’la görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Çankaya Köşkü’nde biraraya geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 17:52:12

Davutoğlu Donald Tusk’la görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Çankaya Köşkü'nde biraraya geldi. Göç krizine karşı ortak tavır geliştirilmesi hedefiyle Balkanlarda temaslarda bulunan Tusk'ın, bugünkü durağı Türkiye oldu. Çankaya Köşkü'nde Davutoğlu ile Tusk'ın yapacağı görüşmede, mülteciler konusu bağlamında Türkiye-AB Ortak Göç Eylem Planı'nın ele alması bekleniyor.

Öte yandan, Başbakan Davutoğlu, 7 Mart'ta Brüksel'de Türkiye-AB Göç Zirvesi'ne katılacak. Bu zirve öncesi, Başbakan Davutoğlu'nun Tusk ile yapacağı görüşme de önem taşıyor. Avrupa Birliği, göç krizinin çözümüne dönük olarak Türkiye'ye 3 milyar Euro'luk bir yardım yapacak. 7 Mart'taki zirvede, hangi AB ülkesinin ne kadar Suriyeli sığınmacı kabul edeceği, Türkiye'nin aldığı ve alacağı önlemler, AB-Türkiye ilişkileri, terörle mücadelede gibi konuların ele alınması bekleniyor.

Davutoğlu ile Tusk'ın bugün yapacağı görüşmede hem 7 Mart'taki zirve hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapması hem de mülteciler konusundaki tüm detayları ele alması bekleniyor.

Başbakan Davutoğlu ile Tusk yapacağı başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından, kameraların karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Haber Ara