Dolar

32,3371

Euro

35,1949

Altın

2.246,88

Bist

8.718,11

Danıştay'ın Andımız kararı ve faşist zihniyet

Yeni Şafak yazarı Rasim Özdenören, Danıştay'ın Andımız ile ilgili aldığı iptal kararını yorumladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-21 13:25:21

Danıştay'ın Andımız kararı ve faşist zihniyet

Rasim Özdenören, yazısında Danıştay'ın kararının basit bir yargı kararı olmadığını ve arka planında faşist bir zihniyetin olduğunu söyledi. 

İŞTE YAZIDAN İLGİLİ BÖLÜM

"Danıştay 8. Dairesi 2013'te MEB yönetmeliğinde yapılan değişiklikle okullarda ant okutulmasına son veren düzenlemenin iptaline hükmetti.

Basit bir yargı sorunu gibi duran bu iptal kararının ardında derin bir tarihsel background ve belli bir zihniyet sorunu var...

Bunca acıya, bunca katliama, kanlı deneyimlere karşın Batı kapitalist dizgede faşizm ölmedi. Ölmez de... Ölmeyecek de...

Burada kişilerin bireysel arzularını aşan olgularla karşı karşıya bulunuyoruz."

"2013'te demokrasi çabasının bir sonucu olarak yürürlükten kaldırılmış olan bu uygulama, Danıştay'ın geçtiğimiz günlerde verdiği bir kararla yeniden uygulamaya aktarılmak isteniyor. Verilen kararda hukuk dili yerine hamasi bir söylemin benimsenmiş olması bile bu kararın ideolojik nitelikte olduğunu ifşa ediyor: “1933 yılından beri devam eden” ant uygulamasının “...Türk devletini ve milletini ebediyete kadar yaşatacak genç nesillerin yetiştirilmesi hedefine uygun” olduğu vurgulaması, hukuki değil fakat hamasi kafa yapısının dışa vurumu olarak kendini gösteriyor..."

 

Haber Ara