Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme gerçekleştirecek.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-23 09:22:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Rusya'ya gidiyor. Erdoğan, günübirlik çalışma ziyaretinde, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelecek. İki lider, yeni yılın ilk yüz yüze görüşmesinde Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirecek. Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'den çekilme kararı, güvenli bölge konusu ve İdlib'deki son durum masada olacak.

Suriye sınırında güvenli bölge konusu, Fırat'ın doğusundaki terör örgütleri PYD ve IŞİD ile mücadele, Türkiye'nin Münbiç'in güvenliğini sağlayarak, sahiplerine teslim etme kararlılığı. Tüm bu başlıklar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretinde ele alınacak.

Kızıl Meydan'daki Kremlin Sarayı'nın kapıları Cumhurbaşkanı Erdoğan için açılacak. Yılın en soğuk günlerini yaşayan Moskova'da iki lider Suriye'nin sıcak gündemini değerlendirecek.

Suriye sınırında güvenli bölge

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin yeni yılın ilk yüz yüze görüşmesinde Suriye sınırında güvenli bölge konusunu değerlendirecek.

Türkiye, Moskova'daki görüşmede, bir kez daha terörle mücadeledeki kararlılığını yineleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma ziyaretinde, İdlib'deki gelişmeler de gündemde olacak.

İki lider İdlib'de güvenli bölgeye yönelik tehditleri de ele alacak.

 

Haber Ara