Dolar

32,4633

Euro

34,7993

Altın

2.439,73

Bist

9.915,62

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kimi ülkeler, darbe girişimi başarılı olsun diye beklediler'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin maskelerin düşmesine vesile olduğunu belirterek, 'Kimi ülkeler, darbe girişimi başarılı olsun diye heyecanla beklediler. Tepkilerini darbe girişiminin başarısızlığı kesinleştikten sonra kısık sesle ortaya koydular. Kardeşlerimiz bizim için dua ederken, birçok Batı ülkesinde birilerinin gönlü darbecilerden yanaydı' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-12 15:36:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kimi ülkeler, darbe girişimi başarılı olsun diye beklediler'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin maskelerin düşmesine vesile olduğunu belirterek, "Kimi ülkeler, darbe girişimi başarılı olsun diye heyecanla beklediler. Tepkilerini darbe girişiminin başarısızlığı kesinleştikten sonra kısık sesle ortaya koydular. Kardeşlerimiz bizim için dua ederken, birçok Batı ülkesinde birilerinin gönlü darbecilerden yanaydı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri" törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfının tüm Müslüman ülkelere Türkiye'nin dostluk elini ulaştırdığını vurgulayarak, "Uluslararası imam hatip ve uluslararası ilahiyat programlarını çok doğru buluyorum. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen öğrenciler ülkemizde ilim tahsil ediyor. Bu öğrencilerin Türkiye ile kendi ülkeleri arasında bir köprü oluşturacağına inanıyorum. Bu salonu dolduran her kardeşimi Türkiye'nin gönül elçisi olarak kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.

"İhtiyaç sahibine elini uzatmaktansa, sanal ortamlarda sözüm ona yaptığı paylaşımlarla insanlık vazifesini yerine getirdiğini zannediyorlar"

İnsanlığın bünyesine çok sinsi bir hastalığın sirayet ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Bu tehlike, gösterişin gizliliğin yerini almasıdır. Bizde sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek. Bunun sebebi muhtaçların onurunun kırılmaması, iyilik sahibinin de niyetinin bozulmamasıdır. Bizde halkın değil, Hakk'ın bilmesi yeterlidir. Fakat bilhassa sosyal medyanın da etkisi ile bu incelik kayboluyor. Çok daha vahimi yardım edebiyatı, fiiliyatın önüne geçebiliyor. Birçok insan ihtiyaç sahibine elini uzatmaktansa kendisine hiçbir külfeti olmayan sana ortamlarda sözüm ona yaptığı paylaşımlarla insanlık vazifesini yerine getirdiğini zannediyor. Gösteriş merakı ve iyiliğin ifşası, çoğu zaman yapılan hayır hasanatı bile perdeliyor. Gönle dokunmayan bir yardımseverlik duygusu bana göre hastalıklı bir haldir. Kalbimiz çevremizde olan bitene karşı hassasiyetini giderek kaybediyor" diye konuştu.

"Akdeniz'de boğulan masumlar ekranları kaplasa da yüreklerde hiçbir iz bırakmıyor"

6 yıldır Suriye'de yaşanan vahşetin kimseyi harekete geçiremediğini belirten Erdoğan, "Akdeniz'de boğulan masumlar, kimyasal silahlarla katledilen yavrular ekranları kaplasa da yüreklerde hiçbir iz bırakmıyor. Rabbimiz bunu kalbin taşlaşması olarak ifade ediyor. Kalplerin nasır tuttuğu zor bir dönemde yaşıyoruz. Merhamet dili ile konuşanların kelimeleri artık duyulmuyor. Sadece Hakk'ın rızası için koşan, gecesini gündüzüne katan iyilik neferlerini mumla arıyoruz. Böylesi bir zaman diliminde hem ülkemizde, hem de dünyanın farklı köşelerinde dünyayı iyiliğin değiştireceği inancı ile çalışan kardeşlerimizi bulmak elbette çok önemlidir. Az önce seyrettiğimiz hikayeler umutlarımızı diri tutuyor. Dünyanın dört bir köşesinden gelen bin 200 hikaye, yürek sahibi insanların hala mevcut olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

"Kimi ülkeler, darbe girişimi başarılı olsun diye heyecanla beklediler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de son yıllarda yaşanan vahşetin ve 15 Temmuz darbe girişiminin maskelerin düşmesine vesile olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

"Kimi ülkeler, darbe girişimi başarılı olsun diye heyecanla beklediler. Tepkilerini darbe girişiminin başarısızlığı kesinleştikten sonra kısık sesle ortaya koydular. Kardeşlerimiz bizim için dua ederken, birçok Batı ülkesinde birilerinin gönlü darbecilerden yanaydı. Batılı televizyon kanallarının yayınlarını incelerseniz sabaha doğru yaşanan hayal kırıklığını görürsünüz. Her yıl Türkiye için insan hakları karnesi hazırlayanlar, demokrasi dersinden sınıfta kalmışlardır. Avrupa'da son bir haftadır sergilenen çirkinlikle en temel hukuk kaidelerinin ayaklar altına alınması şaşırtıcı değil. Haydutluğa varan tavırları, Avrupa'da yükselen faşizmin, ırkçılığın sadece birer işaretidir. Batı'da yaşayan kardeşlerim sizlere sesleniyorum. Dik durun, bunların bu olumsuz yaklaşımları Allah'ın izni ile gelip geçicidir. Çünkü bunların attıkları bumerang dönüp kendilerini vuracaktır. Türkiye güçlendikçe bunlar eziliyor. Daha da ezilecekler. Bunları kendi silahları vuracak. Bunlar çok yalancı. Şu anda tüm Ortadoğu'daki terör örgütlerinin silahı bunlardan geliyor, ellerinde Batı'nın silahları var. Hepsi elimizde belgeli. Yalan söylüyorlar, 'böyle bir şey yok' diyorlar. Terör örgütünün formaları ile bunlar ortadalar."

Türkiye'nin yürüttüğü Fırat Kalkanı Operasyonu'nda gelinen son noktayı da değerlendiren Erdoğan, "Şu anda Cerablus'tan Suriye'ye girdik. Şimdi sırada Münbiç var. Rusya seyahatimde Sayın Putin ile bu konuları enine boyuna görüştük. Bütün mesele inşallah Suriye'de Türkiye için tehdit oluşturacak unsurlardan Suriye'yi arındırmaktır. Asla Suriye'nin kuzeyinde bir terör örgütünün devlet kurmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu PYD, YPG asla buralarda devlet kuramayacak. Türkiye, Silahlı Kuvvetleri ile, polisi ile, Özgür Suriye Ordusu ile burada böyle bir yapılanmaya müsaade etmeyeceğiz. Batılılar ne yaparsa yapsın geçmişlerindeki kanı, zulmü ve utancı temizleyemeyeceklerdir. Biz Suriye'de, Yemen'de, Irak'ta insanlığa karşı vazifemizi yapmanın gururu ile yolumuza devam edeceğiz. Biz onların sömürgecilik ile anıldığı Afrika'ya başımız dik gitmeye devam edeceğiz. İnşallah 16 Nisan bir kez daha oyunun bozulduğu bir gün olacak. 17 Nisan sabahı Türkiye inşallah çok daha aydınlık bir güne uyanacaktır" dedi.

Haber Ara