Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Çorum'da yüz yüze eğitim iptal mi edildi? Çorum'da okullar kapatıldı mı?

Çorum'da yüz yüze eğitim iptal mi edildi? Artan korona virüs vakaları sonrası çok yüksek riskli illerde (kırmızı) yeni kısıtlamalara gidildi. Erdoğan 58 il için Kabine Toplantısı sonrası alınan tedbirleri bir bir açıkladı. Bugün de Çorum'da yüz yüze eğitimlerle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Çorum'da okullar kapatıldı mı? Çorum'da yüz yüze eğitim ne zamana kadar ertelendi? 8. sınıf 12. sınıf, ana sınıfları, kreşler ve ilkokullar yüz yüze eğitime ara mı verdi? Vali Çiftçi açıklamasında 'Okullarımızda 8, 12. sınıflar, ana sınıfları ve ilkokulların dışındaki diğer ara sınıflarda yüz yüze eğitimden tekrar uzaktan eğitime geçme kararı aldık. Bugün itibarıyla okullarımızda uygulamaya başladık' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-30 14:39:16

Çorum'da yüz yüze eğitim iptal mi edildi? Çorum'da okullar kapatıldı mı?

Çorum'da yüz yüze eğitim iptal mi edildi? Artan korona virüs vakaları sonrası çok yüksek riskli illerde (kırmızı) yeni kısıtlamalara gidildi. Erdoğan 58 il için Kabine Toplantısı sonrası alınan tedbirleri bir bir açıkladı. Bugün de Çorum'da yüz yüze eğitimlerle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Çorum'da okullar kapatıldı mı? Çorum'da yüz yüze eğitim ne zamana kadar ertelendi?  8. sınıf 12. sınıf, ana sınıfları, kreşler ve ilkokullar yüz yüze eğitime ara mı verdi? Vali Çiftçi açıklamasında "Okullarımızda 8, 12. sınıflar, ana sınıfları ve ilkokulların dışındaki diğer ara sınıflarda yüz yüze eğitimden tekrar uzaktan eğitime geçme kararı aldık. Bugün itibarıyla okullarımızda uygulamaya başladık" dedi.

Vaka sayılarında yaşanan artış sonrası vatandaşlar okulalrın durmunu merak ediyordu. Kırmızı kategorideki illerde yüz yüze eğitime ara verilip verilmeyeceğini merak eden vatandaşlar kırmızı olunca yüz yüze eğitim iptal edilir mi? diye araştırıyordu. Çorum da çok yüksek riskli iller kategorisindeydi. Çorum'da okullarla ilgili flaş bir karar alındı. Peki Çorum'da yüz yüze eğitim iptal mi edildi? Çorum'da okullar kapatıldı mı?

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, gazetecilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklama kapsamında ilave tedbirler alındığını, bazı kararların da hıfzıssıhha meclislerine bırakıldığını söyledi. Çorum'un her 100 bin kişide görülen vaka sayısının artması nedeniyle Covid-19 risk değerlendirme haritasında "kırmızı" kategorideki iller arasına girdiğini belirten Çiftçi, bu nedenle yeni kararlar alındığını anlattı.

Ara sınıflarda yüz yüze eğitim etelendi

Çiftçi, "Bu nedenle Milli Eğitim Müdürümüz ile de görüştüm. Okullarımızda 8, 12. sınıflar, ana sınıfları ve ilkokulların dışındaki diğer ara sınıflarda yüz yüze eğitimden tekrar uzaktan eğitime geçme kararı aldık. Bugün itibarıyla okullarımızda uygulamaya başladık" dedi.

Kırmızı (çok yüksek riskli) iller

Edirne, Kırkkale, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecek, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Antalya, Konya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Sivas, Ordu, Malatya,Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Iğdır.

Turuncu (yüksek riskli) iller

Manisa, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Tunceli, Bingöl, Kars, Ağrı, Kırşehir

Sarı kategorideki iller

Uşak, Van, Muş, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Hakkari, Siirt

Mavi kategorideki iller

Şırnak

MEB'den okulların tatil edilip edilmeyeceğine ilişkin açıklama

Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacak.

Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecek. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecek.

Haber Ara