Dolar

32,2996

Euro

34,9881

Altın

2.443,54

Bist

10.173,42

Çocukların gasbedilmesine ilişkin dava

Adana'da çocuk evinde kalan 7 çocuğu tehdit ederek paralarını gasbettiği iddia edilen sanığın 115 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-31 15:49:54

Çocukların gasbedilmesine ilişkin dava
Adana Seyhan Çocuk Evleri Müdürlüğünde kalan yaşları 13 ile 17 arasındaki 7 çocuğu tehdit ederek paralarını gasbettiği ileri sürülen sanık hakkında 115 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu bulunan sanık İbrahim Sucu katılmadı. Mağdur çocuklar ve avukatları duruşmada hazır bulundu.

Çocuklardan T.G, sanığın kafasına pompalı tüfek dayayıp kendisinden para bulmasını istediğini iddia ederek bu durumu öğretmenlerine anlattığını belirtti.

A.G. de sanığın önüne çıkıp kendisini öldürmekle tehdit edip cebindeki 5 lirayı aldığını öne sürdü.

E.I. ise Sucu'nun boğazına bıçak dayayıp "Bana para bulacaksın, esrar alacağız birlikte içeceğiz, hırsızlık yapacaksın" dedikten sonra cebindeki 15 lirayı aldığını iddia etti.

Diğer çocuklar da sanık tarafından tehdit edildiklerini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, sanığın diğer celsede salonda hazır edilmesi için cezaevine yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Sucu hakkında Seyhan Çocuk Evleri Müdürlüğünde kalan 7 çocuğu 1-25 Aralık 2016 tarihlerinde yollarını kesip bıçak ve tüfekle tehdit ederek ceplerindeki 5 ile 15 lira arasında değişen paraları gasbettiği iddiasıyla "Nitelikli yağma, nitelikli yağmaya teşebbüs, tehdit, hakaret" suçlarından dava açılmıştı.

Haber Ara