Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Çocukları çölün ortasına götürüyorlar

Trump yönetimi belgesiz göçmen çocukları gecenin ortasında Batı Texas’ta mahrumiyet bölgesi olan bir çöl kampına yolluyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-01 08:21:15

Çocukları çölün ortasına götürüyorlar

Timetürk Çeviri

Amerikan basınında çıkan haberlere göre son haftalarda çocuklar gecenin ortasında bu kampa götürülüyor. Trump yönetiminin 13 binden fazla göçmen çocuğa yer bulmaya çalıştığı ifade edildi. 1600'den fazla çocuğun Batı Teksas'a taşındığı aktarıldı.

New York Times'ın haberinde Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı Sözcüsü Evelyn Stauffer'in “İstila sığınaklarının geçmişte askeri üslerde kullanılması yaygındı. İfahrettinhtiyaç duyuldukça bu geçici üsleri kullanma eğilimi vardı” dediği aktarıldı.

Stauffer daha sonra ABD'nin “bozuk göçmen sistemi”nde iyileşme olduğunu dile getirdi. “Çok sayıda aile ve ailesi olmayan çocuğun tutuklanması geniş bir sorunun habercisi, bunun adı bozuk göçmen sistemi” diye ekledi. “Yaşları ve çıktıkları tehlikeli yolculuk eşliksiz çocukları insan kaçakçılarına, sömürü ve suistimale daha açık kılıyor. Bu nedenle bakanlığımız bu bozuk sistemi düzeltmek için Kongre'ye çağrı yapan Başkan'a katılıyor” diye konuştu.

Göçmen çocuklar ABD'de yaklaşık 100 sığınakta halen tutuklu bulunmaktalar. Kadın Mülteciler Komisyonu adına konuşan Avukat Leah Chavla ise “Açıkçası çocukların yara almasından, ilgi aradıkları zamanda ilgi bulamamasından, ihtiyaçları olan zihinsel ve fiziksel sağlık hizmetine ulaşamamaları nedeniyle endişeliyiz. Bu doğru çözüm olmaz… Çocukların destek veren birileri aracılığıyla bir yer bulmasına ve hapisten çıkmalarına odaklanıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Presstv.com

 

Haber Ara