Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Çocuklar için İstanbul gezi planı

İstanbul'da çocukların eğlenebilmesi için oluşturulan mekanları '23 Nisan' dolayısıyla yeniden hatırlatmak istedik...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-23 12:43:31

Çocuklar için İstanbul gezi planı

 İstanbul çocuklar için birbirinden farklı eğlence mekanları sunuyor. Çocukların gezip eğleneceği ve eğlenirken de öğrenebileceği mekanları sizler için şöyle sıralıyoruz: 

İstanbul Arkeoloji Müzeleri: Fatih Sultan Mehmet döneminde temelleri atılan İstanbul Arkeoloji Müzeleri, kentin eşsiz tarihi hakkında detaylı bilgiler edinebileceğiniz belki de en kapsamlı yer. Hatta kültürel tesis, bir milyonu aşkın eserin bulunduğu zengin koleksiyonu sayesinde 3 kıtada hüküm sürmüş farklı uygarlıkların geçmişine de ışık tutuyor.

Rahmi Koç Müzesi: İsfanbul'un hemen ardından rotanızı 1994 yılında açılan Rahmi M. Koç Müzesi‘ne çevirebilirsiniz. Özellikle sanayiye, ulaşıma, iletişime ve endüstriye ilgi duyanları bir hayli memnun edeceğini düşündüğüm kültürel tesis; lengerhane, Hasköy Tersanesi ve açık hava sergi alanı olmak üzere üç kısımdan oluşuyor.

Oyuncak Müzesi: Tarihi, bir de oyuncaklar üzerinden öğrenmeye ne dersiniz? Cevabınız “Evet” ise hiç vakit kaybetmeden Sunay Akın tarafından 2005 yılında kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi‘ni ziyaret edebilirsiniz.

Miniatürk: Anadolu'daki ve yakın coğrafyamızdaki milletler için simge niteliğindeki yapıları görmek için illa büyük bir bütçe ayırıp şehir şehir gezmeniz gerekmiyor.

Çünkü 2003 yılında kapılarını ziyaretçilerine açan Miniatürk, 60 bin metrekarelik alanı içerisinde hem Anadolu'daki hem de Osmanlı'nın geçmişte hükmettiği topraklardaki ikonik yapıların minyatür hallerini barındırıyor.

İstanbul Akvaryum: Su altına meraklı çocuklar için İstanbul Akvaryum, son derece keyifli bir adres. Tesis bünyesinde, ülkemize kıyısı olan denizleri de içeren 17 farklı tema alanı bulunuyor.

Yağmur Ormanları, Karadeniz gibi tema alanlarını gezerken interaktif oyunlar ve filmler aracılığıyla su altı dünyası hakkında bilgi edinebilirsiniz. Hatta Kasırga Simülatörü‘nü deneyebilir, helikopter turuna katılabilir ya da köpek balığı tankına dalış yapabilirsiniz.

Legoland: Aktiviteleri 3-10 yaş arası çocukların beklentileri göz önünde tutularak planlanan LEGOLAND Discovery Center Istanbul, tek bir özelliği ile listede önerdiğim diğer mekânlardan ayrılıyor. Çünkü bu keşif merkezine yetişkinlerin giriş yapabilmesi için yanlarında mutlaka 14 yaşından küçük bir çocuğun olması gerekiyor.

Snowpark: Esenyurt'daki Toruium AVM içerisinde yer alan Snowpark, kış sporları tutkunlarına 4 mevsim boyunca kayak, snowboard ve snow tubing yapma keyfi yaşatıyor.

Siz de bu fırsattan yararlanıp çocuğunuz ile birlikte 40 dakikalık eğlence dolu bir aktiviteye yoğunlaşabilirsiniz.

Madamme Tussaud Müzesi: Londra merkezli Madame Tussauds Müzesi‘nin İstanbul'daki şubesi, 2016 yılından beri çeşitli yaş gruplarından ziyaretçilerine hayranı oldukları ünlü isimlerin bal mumu heykellerini yakından görme olanağı sunuyor.

Barış Manço Müzesi: Hazır adını anmışken İstanbul'da çocuklarla gezilecek yerler listenize Barış Manço Müzesi‘ni de ekleyebileceğinizi belirtmek istiyorum.

İkon haline gelmiş “81300, Moda” adresinde konuklarını ağırlayan müzede, ünü ülke sınırlarını aşan değerli sanatçımız hakkında detaylı bilgiler aktarılıyor.

KidZania: 8 bin metrekare alan üzerinde kurulu KidZania, üstlendiği misyon ile rakiplerinden ayrılıyor. Çocukların varlık göstermek, bilmek, yaratıcı olmak, paylaşmak, gözetmek ve oyun oynamak gibi hakları olduğuna inanan bir anlayışla kurulan tema parkında, küçük yaştaki bireylerin sorumluluk bilinçlerinin gelişmesine yönelik aktiviteler düzenleniyor.

Atatürk Arboretum: Çocuğunuzla birlikte doğal hayatı gözlemlemek ve bilgi dağarcığınızı genişletmek isterseniz gezi listenizde Atatürk Arboretumu‘na yer verebilirsiniz.

Yılın dört mevsimi ziyaret edilebilen arboretum, Belgrad Ormanı‘nın bir parçası olduğu için zengin bitki örtüsüne sahip. 1992 yılında açılışı gerçekleştirilen bu enfes tesiste zaman geçirirken ağaçların yaşlarının nasıl belirlendiğini öğrenebilir, kırsal yaşamda kullanılan araç-gereçleri yakından inceleyebilirsiniz.

Sea Life Akvaryum:Alanında İstanbul'un ve Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğine sahip Sea Life Akvaryum, tıpkı Florya'daki türdeşi gibi ziyaretçilerine su altı dünyasını tanıma fırsatı veriyor.

Her hafta sonu küçük yaştaki konuklarına atölye çalışmaları vasıtasıyla yaratıcılıklarını ortaya koyma imkânı tanıyan akvaryumda; Vatoz Koyu, Okyanus Odası, Tropik Resifler başta olmak üzere birçok tematik alan sizleri bekliyor.
Kelebek Çiftliği: Doğanın en renkli ve zarif canlılarını yakından görmek ve çocuğunuzla birlikte tropikal bir cenneti andıran özel tasarlanmış alanlarda keyifli saatler geçirmek isterseniz akvaryumdan sonraki ziyaretinizi İstanbul Kelebek Çiftliği‘ne gerçekleştirebilirsiniz.

Nezahat Gökyiğit Botanik: 1995 yılında, Ali Nihat Gökyiğit tarafından eşi için hatıra parkı olarak kurulan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, çocuklara doğa sevgisini aşılamak amacıyla İstanbul'da çocuklarla gezilecek yerler listesine eklenebilecek mekânlardan bir başkası.

Hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik atölye çalışmalarının düzenlendiği botanik bahçesinde, farklı bitki çeşitlerinin ekili olduğu sekiz alan bulunuyor. Dilerseniz ağaç bağışında bulunup bu harika tesisin bir parçası olabilirsiniz.

Panorama 1453: Adından da kolaylıkla anlayabileceğiniz üzere Panorama 1453 Tarih Müzesi, İstanbul'un fethi konusunda A'dan Z'ye tüm detayları misafirlerine en doğru biçimde aktarma misyonunu üstleniyor.

Fetih temalı yarışmaların da düzenlendiği müze, 2009 yılında açılmış. Topkapı Kültür Parkı'ndaki tesise girdikten hemen sonra fethi anlatan 3 aşamalı harita ve çeşitli belgelerle karşılaşabilirsiniz. Ana salona indiğinizde ise 8 ressamın imzasını taşıyan panoramik resmi yakından inceleyebilirsiniz.
Uçurtma Müzesi: Özgün teması sayesinde ülkemizde tek olan Uçurtma Müzesi, her geçen gün sokaklarda oyun oynamaktan daha da uzaklaşan günümüz çocuklarına uçurtmayı enine boyuna tanıtmayı amaçlıyor.

Bu doğrultuda küçükler dünyanın çeşitli yerlerinden örnekler içeren renkli bir koleksiyonu görme fırsatına sahip oluyor. Hatta atölye çalışmalarına katılıp kendi uçurtmalarını yapmanın keyfini sürebiliyorlar.

Pelit Çikolata Müzesi: İşte, size Türkiye'de bir ilk daha. Farklı ve fazlasıyla lezzetli bir dünyanın kapılarını aralayan Pelit Çikolata Müzesi, mutluluk kaynağı çikolatanın sanata dönüştürülmüş halini konuklarına sunuyor.

Müzeyi gezerken ünlü kişilerin heykellerini ve tarihi yapıların aslına uygun kopyalarını görebilirsiniz. Üstelik tüm bu eserler, sadece ve sadece çikolata kullanılarak oluşturuluyor.

Forestanbul: İstanbul'da çocuklarla gezilecek yerler listesindeki şimdiki önerim ise macera tutkunlarını yakından ilgilendiriyor. Zira Taşdere Mesire Alanı'nda faaliyet gösteren Forestanbul, çocuklara ve büyüklere bir arada doğaya karşı mücadele etme fırsatı veriyor.

Bakırköy Botanik: 2013 yılından beri hizmette olan Bakırköy Botanik Parkı, bünyesinde 11 adet tematik bahçeyi barındırıyor. Bu bahçeleri çocuğunuzla birlikte gezerken hem eğlenebilir hem de detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Havacılık Müzesi: Çocuğunuz havacılığa ve uçaklara ilgi duyuyorsa 1971 yılında İzmir'de kurulan ve sonradan İstanbul'a taşınan Havacılık Müzesi‘ni gezi rotanıza dâhil edebilirsiniz.

Türk Hava Kuvvetleri'nin I. Dünya Savaşı'ndan itibaren gelişimine ışık tutan müzede, en eskisi 1912 yılına ait olan çeşitli hava araçları sergileniyor.
Darıca Hayvanat Bahçesi: 1990'dan bu yana İstanbul ve civarındaki en düzgün hayvanat bahçesi olarak öne çıkmayı başaran Darıca Hayvanat Bahçesi‘nde, 250'nin üzerinde türden 3000'den fazla egzotik canlıyı görme fırsatını yakalayabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber Ara