Dolar

32,5663

Euro

34,7011

Altın

2.492,62

Bist

9.524,59

Clubhouse nedir nasıl üye olunur? Clubhouse davetiyesiz üye olma

Sosyal medya mecralarına bir yenisi daha eklendi. Facebook, Twitter, Instagram derken bir sosyal medya platformu daha yazılı değil sözlü olarak hayatımıza hızlı bir şekilde giriş yaptı. Davetiye ile üye olunulan o platformun adı Clubhouse. Clubhouse nasıl üye olunur? Peki nedir bu herkesin çokça konuştuğu Clubhouse? İnsanların kafasında Clubhouse'a karşı oldukça çok soru işareti var. Clubhouse davetiyesiz üye olma seçeneği var mı? Clubhouse Android telefonlarda var mı? İşte Clubhouse dair detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-08 15:57:03

Clubhouse nedir nasıl üye olunur? Clubhouse davetiyesiz üye olma

Soayal medya denince hiç şüphesiz akla  Facebook, Twitter, Instagram geliyor. Peki bundan bir kaç ay öncesine kadar 'Clubhouse'u duysanız ne derdiniz. Clubhouse farklı tarzıyla standar sosyal medya platformlarını kıskandıracak nitelikte. Clubhouse'un üyelik sistemi onu diğer sosyal medya platformlarından ayıran en önemli özelliklerinden biri. Clubhouse'u kullanmak isteyenler "Clubhouse nasıl üye olunur? Clubhouse davetiyesiz üye olma var mı?" diye araştırıyor. İşte Clubhouse dair bilinmesi gerekenler... 

CLUBHOUSE NEDİR?

İncelememize ilk etapta Clubhouse nedir sorusuna yanıt vererek başlakta fayda var. Peki nedir bu Clubhouse ve nasıl çalışır? Clubhouse ABD menşeili bir sosyal medya platformudur. Bu platform Paul Davison ve Rohan Seth tarafından kuruldu. Clubhouse'u diğer sosyal medya platformalarından ayıran en temel özelliği onun sesli bir sohbet platformu olması. 2020 yılında yayın hayatına başlayan ve kısa sürede hızla büyüyen Clubehouse 1 milyar dolar gibi bir değere yükseldi. Yatırımcıların da ilgisini çeken Clubhouse'un yükselişi sürecek gibi görünüyor.

CLUBHOUSE NASIL ÜYE OLUNUR?

Clubhouse nasıl üye olunur sorusu bu platformu kullanamaya başlamak isteyenlerin ilk sorduğu soru. Clubhouse nasıl üye olunur? sorusunun yanıtı...

Öncelikle iOS kullanıcıları uygulamayı indirmesi gerekiyor. Uygulamyı indirdikten sonra kullanıcı adı belirlenip telefon numarasına gelen SMS ile doğrulama yaptmak gerekiyor. Bu işlemlerden sonra üye olunmuş olmuyor. SMS doğrulamsından sonra Clubhouse, hesabınızı bekleme listesine alıyor. Bu aşamalardan sonra en zorlu kısım geliyor. Davetiye kısmı... Uygulamaya üye olmuş ve kullalan birisinin beklemede olan birine Clubhouse davetiyesi göndermesi gerekiyor. Böylece bekleme olmadan Clubhouse üyeliği gerçekleşmiş oluyor.

CLUBHOUSE DAVETİYESİZ ÜYE OLMA VAR MI?

Clubhouse dünyasına adım atmak isteyen kullanıcılar davetiyesiz üye olma var mı diye araştırmaya başladı. Üzülerek söylemek gerekirse Clubhouse davet kodu olmadan üye olamıyorsunuz.

CLUBHOUSE ANDROID TELEFONLARDA VAR MI?

Kulalnıcıların en ok sorduğu sorulardan biri de Clubhouse Android telefonlarda var mı sorusu. Tüm dünyada kullanıcı sayısı hızla artan uygulamanın sadece İOS cihazlarda kullanıldığı belirtiliyor. Ancak Android cihazlariçin de çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği kıza zamanda Android platformlara da Clubhouse uygulamasının geleceği düşünülüyor. 

CLUBHOUSE DAVET KODU NASIL NEREDEN ALINIR?

Clubhouse davet kodu uygulamayı halihazırda kullannanlardan alınabilir. Ayrıca bazı sosyal medya platformlarında Clubhouse davetiye kodu paylaşıldığı biliniyor. Bunların dışında davet kodu edinme yolu bulunmuyor. 

CLUBHOUSE'UN DİĞER SOSYAL MEDYA PLATFORMALRINDAN FARKI

Clubehouse'u diğer sosyal medya platformalrından ayıran en temel fark sesli ilteişim özelliği. Diğer sosyal medya platformları yazılı ve görsel ağırlıklıyken Clubehouse sesli iletişim üzerinde temel kuruyor. Kullancııların yüzü görünmüyor ve kullanıcılarına sesli rahat bir ortam sunuyor.

CLUBHOUSE'DE NE YAPABİLİRİZ?

Clubhouse'da ne yapacağınız aslında size kalmış. İsterseniz bir oda açıp odaya gelen kişilerle sesli sohbet edebilirsiniz. İsterseniz şarkı sözylersiiniz isterseniz edebiyat sohbetleri edersiniz...

CLUBHOUSE'A 18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER ÜYE OLABİLİR Mİ?

Clubhouse'a üyelikte bir yaş sınıırı bulunuyor. 17 yaşından küçükler Clubhouse'a üye olamıyor. 

CLUBHOUSE BİLGİLERİMİZİ ALIYOR MU?

Clubhouse'a üye olmadan önce çeşitli izinler istiyor. Bu izinlere onay verdiğimiz zaman bazı bilgilerimiz Clubhouse tarafından alınabilir. Ancak şunu da belirtelim kulalnıcı bilgilerine erişmeyen bir uygulama neredeyse yok denecek kadar az.

 

Haber Ara