Dolar

32,4751

Euro

34,7277

Altın

2.438,78

Bist

9.915,62

Çin, standart veri güvenliği için önemli bir adım attı

Çin hükümeti veri güvenliğini arttırmak adına düzenleme yaptığını açıkladı. Peki Çin veri güvenliğini arttırmak için ne gibi düzenlemeler yaptı? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-08 17:08:39

Çin, standart veri güvenliği için önemli bir adım attı

Veri güvenliği, aslına bakıcak olursak her ülke için elzem bir sorun teşkil ediyor. Google, Facebook ve Apple'da bu sorundan başı ağrıyan ünlü şirketler arasında. Yaşanan problemler hakkında alınacak karar hakkında bilgi veren Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, 'veri güvenliği için küresel bir standart'ın öneminden bahsetti.

Yeni kararları duyuran Yi, Pekin'in kullanıcı verilerini ele aldığı toplamda 8 bölümlük kararların genel çerçevesi açıklandı. Duyurulan kurallara göre Çin merkezli şirketlerden diğer ülkelerin yasalarını ihlal etmeyi göze alarak hükümeti veri aktarımı yapılmasını istemeyecek. 

Verileri sızdırdığı düşüncesiyle Çin'e yaptırım kararı uygulama kararı alan ABD Başkanı Donald Trump Çin merkezli şirketleri etkileyecek kararlara imza atmıştı. Yeni duyurlan karar ile Çin merkezli şirketler diğer ülkelerin yasalarını çiğneyebilecek adımlardan uzak duracak.

Haber Ara