Dolar

32,4462

Euro

34,7432

Altın

2.434,89

Bist

9.915,62

Çin'den Amerika'ya yazılı cevap geldi

ABD’nin ticari reform taleplerine Çin’den yazılı cevap geldi. Amerikan hükümet kaynaklarından gelen bilgiye göre bu iki ülke arasındaki anlaşmazlığı gidermek için ilk adım olabilir şeklinde değerlendirildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-15 20:12:31

Çin'den Amerika'ya yazılı cevap geldi

Amerika kanadından Çin'den istenen bir dizi ticari reform talebine karşılık yazılı gelen cevap Amerikan kanadından görüşmelerin başlayabileceğine yönelik etki yarattı. Bilgi ise Reuters tarafından Amerikan hükümet kaynaklarına dayandırıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ise Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile G20 sanayi ülkelerinin toplantısında buluşması bekleniyor.

Trump Çin'den yapılan ithalata 250 milyar dolar vergi getirmiş bu yolla Beijing'i ticari talepleri konusunda ödün vermeye itmişti. Çin de Amerikan mallarına ticari vergilerle karşılık verdi.

Trump birçok defa Çin'i Amerika'nın bilgi birikimini çalmaktan ağır şekilde eleştirdi. Sanayi yardımları, Çİnlilerin Amerikan sektörüne giriş bariyeri ve Amerika'nın Çin'le ticaret açığı da Trump'ın eleştiri konusu oldu.

Amerika ticari isteklerine karşılık Çin'den somut adımlar göremezse görüşmelere başlamayacağını dile getirmişti.

Amerikan Hazine Bakanı Yardımcısı David Malpass ve ekibinin ise geçtiğimiz Salı günü video konferans aracılığıyla Çin tarafındaki ekiple ticari konuları görüştüğü belirtildi.

Kaynak: https://asia.nikkei.com/Economy/Trade-War/China-sends-written-response-to-US-trade-reform-demands

Haber Ara