Dolar

32,2650

Euro

34,7093

Altın

2.401,38

Bist

10.336,50

Çin basını: Türk ordusu, insansız hava araçlarıyla Suriye'yi kuşatmayı başardı.

Türkiye’nin savaş uçaklarını kullanmadan bile, dronlar yardımıyla Suriye hava sahasının önemli bir bölümünü kontrol etmeyi başardığını belirten Çin haber portalı Sohu, “Rus silahlarıyla destekli Suriye hava savunması, Türk insansız hava araçları karşısında hiçbir şey yapamaz” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-05 10:36:09

Çin basını: Türk ordusu, insansız hava araçlarıyla Suriye'yi kuşatmayı başardı.

Çinli bir haber portalı, Rus yapımı hava savunma sistemlerini kullanan Suriye hava savunmasının, Türkiye'den gelen saldırılara dayanamayacağını iddia etti.

Çin'in haber portalı Sohu'da yayınlanan analiz haberde, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonu ve muhaliflere verdiği destek eleştirilirken, “Rusya, Suriye'yi desteklemeye devam ediyor; ancak Türk ordusu, kontrolü altındaki bölgelerde askeri varlığını artırıyor. Ve Türkiye'nin kendine güvenmesini sağlayan en önemli faktörlerden biri de Türk insansız hava araçlarının Suriye gökyüzündeki başarısıdır” denildi.

Suriye hava sahasının, Türk uçaklarına kapılı olması yüzünden Rusya Savunma Bakanlığı'nın, Türk uçaklarının İdlib üzerinde uçuşlarının güvenliğini garanti edemeyecekleri konusunda uyardığını hatırlatan Çin haber portalı Sohu, “Ankara, Suriye üzerinde insansız hava araçları kullanmaya karar verdi. Türkler, Suriye askeri konvoylarına, devriyelere, barikatlara, askeri teçhizat gruplarına ve hatta bireysel askeri araçlara veya motosikletlere hava saldırıları gerçekleştiriyor” dedi.

Türk dronunun, Rus yapımı ‘Pantsir-1' hava savunma sistemini bile yok etmeyi başardığını belirten Sohu, “Suriye için bu çok ağır bir kayıp. Savaş uçaklarını kullanmadan bile Türkiye'nin, dronların yardımıyla Suriye hava sahasının önemli bir bölümünü kontrol etmeyi başardığı göz önüne alındığında, gerçekten çok ilginç. Rus silahlarıyla destekli Suriye hava savunması, Türk insansız hava araçları karşısında hiçbir şey yapamaz” dedi.

Türk insansız hava araçlarına övgüde bulunan Çin haber portalı Sohu, Suriye birliklerinin hava savunma sistemlerinin oldukça iyi olmasına rağmen, Türk ordusunun Rus yapımı Su-24 dahil olmak üzere birçok Suriye uçağını vurmayı başardığını belirterek şöyle dedi:
“Eğlenceli bir tablo ortaya çıkıyor: Suriyeliler insansız hava araçlarını düşürüyor; ancak Türkiye'nin drone saldırıları hâlâ devam ediyor ve hükümet birliklerine büyük zarar veriyor. Türkler, Suriye uçaklarını başarıyla düşürüyor. İyi olan tek şey, Türkiye tarafından düşürülen Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait Su-24'ün pilotlarının paraşütle güvenli bir şekilde yere iniş yapıp, kaçmayı başarmalarıdır.”

Amerikan Bloomberg haber kanalında çıkan haberde de, “Türk Hava Kuvvetleri, Suriye üzerinde görülmemiş sayıda insansız hava aracı uçuruyor. Türk ordusu her gün, Suriye ordusunun hareketli hedeflerine ve konvoylarına saldıran insansız hava araçlarıyla Suriye'yi tam anlamıyla kuşatmayı başardı” denildi.

Kaynak: https://www.sohu.com/  http://www.globalwarnews.ru/

Haber Ara