Dolar

32,2471

Euro

34,7815

Altın

2.457,49

Bist

10.332,93

CIA Suriyeli muhaliflere askeri yardımı kesti!

Şam'ın Fethi Cephesi'nin bazı muhalif gruplara yönelik geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği saldırılar sonrasında ABD, bölgedeki muhalif gruplara desteği kesti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-22 10:43:48

CIA Suriyeli muhaliflere askeri yardımı kesti!

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Reuters'a konuşan muhalif yetkililer silah yardımının kesildiğini doğruladı. Fakat kendilerine bir açıklama yapılmadığını söylediler.

GEÇİCİ OLABİLİR

Habere göre bazı muhalifler bu keisntinin geçici olabileceğini söylüyor.

TRUMP'IN KARARI MI?

CIA aracılığıyla yürütülen programla ilişkisi bulunan iki ABD'li yetkili; savaşçılara ödenen maaşlar, eğitim, mühimmat ve güdümlü tanksavar füzesi gibi silahların desteğini kapsayan bu yardımın durmasının yeni seçilen ABD Başkanı Donald Trump ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı ifade etti.

DİĞER YARDIMALR DEVAM EDİYOR

ABD'nin muhalif gruplardan bir kısmına yardımı bölgede yegane dış yardım değil. Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin de bölgede kendilerine yakın muhalif gruplara yardım yaptığı ve onları desteklediği biliniyor.

SEBEP TAHRİR'UŞ ŞAM MI?

Reuters haberinin sonunda yaptığı değerlendirmede bu kesintinin Tahrir'uş Şam'dan kaynaklandığını iddia etti.

Habere göre Şam'ın Fethi Cephesi'nin öncülüğünde gerçekleşen ve Suriye'deki en geniş muhalif örgütlenmeyi oluşturan Tahriru'ş Şam, kuruluşunun ardından, Astana ve Cenevre görüşmelerine katılan gruplara uyarılarda bulunmuştu.

Haber Ara