Dolar

32,4788

Euro

34,7927

Altın

2.440,43

Bist

9.915,62

'CHP marjinal bir örgüt partisi...'

Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, 'CHP hızla kamuoyu nezdinde bir marjinal örgüt partisi gibi algılanmaya doğru gitmekte' dedi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-08 11:48:56

'CHP marjinal bir örgüt partisi...'
Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, "CHP hızla kamuoyu nezdinde bir marjinal örgüt partisi gibi algılanmaya doğru gitmekte" dedi.

Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, Türkiye'nin en önemli siyasi gündem maddeleri olan "milletvekili dokunulmazlıkları" ve "terörle mücadele" konularındaki son araştırmalarını kamuoyu ile paylaştı. Daşdemir, "Türkiye genelinde 1508 katılımcı ile uygulanan ankete göre dokunulmazlıkların kaldırılmasına ve hükümetin terörle mücadele politikalarına verilen destek son derece yüksek" diye konuştu. Daşdemir, bundan sonra yeni bir araştırma uygulaması peşinde olduklarını belirterek "Aylık ya da üç aylık siyasi gündem araştırmaları yerine daha çok siyasi gündemde öne çıkan konu odaklı çalışmalar yapacağız. Bilgisayar destekli telefon görüşmeleri ile gerçekleştirdiğimiz bu uygulamada hangi gelişmenin ne zaman araştırma konusu olacağını sosyolog, psikolog, tarihçi ve siyaset bilimcilerden oluşan akademik danışma kurulumuz karar veriyor. Böylece hangi olayların seçmenlerin siyasi kararları üzerinde daha etkili olduğunu uzun dönem içinde görebileceğiz. Bu amaçla geçtiğimiz günlerde AK Parti Olağanüstü Genel Kurulu ile ilgili çalışmamızı kamuoyu ile paylaşmıştık. Bugün ise sadece dokunulmazlık ve terörle mücadele başlıklarını ele aldık. Hükümetin bugünkü terörle mücadele politikalarına verilen desteğin yüzde 60 olduğu araştırmaya göre dokunulmazlıkların kaldırılmasını doğru bulanların oranı yüzde 70'in üzerine çıkmakta" ifadelerini kullandı.

"HALK ÇÖZÜM SÜRECİNE DÖNÜLMESİNİ İSTEMİYOR"

"Tekrar çözüm sürecine dönülmemeli diyenlerin oranı ise yüzde 65" diyerek değerlendirmelerine bu sonuçlar üzerinden devam eden Daşdemir "Görüldüğü gibi kamuoyu terörle mücadeleye önemli ölçüde destek veriyor. Hatta özellikle MHP'nin ve yanı sıra CHP'nin içinde şuandaki mücadeleyi yumuşak bulanlar olduğu düşünülürse, bu desteğin çok daha yukarıda olduğu ifade edilmeli. Kamuoyunun gündeminde çözüm sürecine dönmek gibi bir beklenti yok. Öte yandan dokunulmazlık konusunda da kamuoyunun kanaati çok açık. Kamuoyunun bu ölçüde destek verdiği bir konuda CHP'nin yaşadığı yalpalamanın ise kesinlikle bir siyasi sonucu olacaktır. CHP hızla kamuoyu nezdinde bir marjinal örgüt partisi gibi algılanmaya doğru gitmektedir. Maalesef bugün geldiğimiz noktada Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP teröre meşruiyet kazandırmak noktasında büyük gayret sarf etmektedir. Bunu dün akşam Kılıçdaroğlu katıldığı televizyon programında da itiraf etmiş oldu" dedi.

Haber Ara