Dolar

32,4614

Euro

34,7255

Altın

2.436,74

Bist

9.915,62

CHP’li Yılmaz’dan Bulgaristan seçimleri ile ilgili 'Ak Parti' iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Bulgaristan’daki seçimlerde AK Parti’nin DOST Partisi’ne verdiği desteği eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-27 16:35:12

CHP’li Yılmaz’dan Bulgaristan seçimleri ile ilgili 'Ak Parti' iddiası

CHP'li Öztürk Yılmaz, TBMM'de gazetecilerin soruları üzerine Bulgaristan'daki seçim sonuçlarını değerlendirdi. "Türkiye ve oradaki Türkler için üzücü bir durum" diyen Yılmaz, AK Parti'nin Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Partisi'ni tam ortadan bölmek için kendine kukla DOST Partisi'ni yarattığını söyledi. DOST partisi temsilcilerinin CHP'yi de ziyaret ettiğini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

‘DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TEMSİLCİ GÖNDERDİLER'

"Ben kendilerine gittiğiniz yol yanlıştır, AK Parti'nin dümenine uymayın. Dışarıda birlik olun, bütünlük olun, sudan bahanelerle yok bilmem HÖH'ün başkanı Rusya ile yakın işbirliği içerisindeymiş gerekçelerle orada Hak ve Özgürlükler Partisi'ni küçük duruma düşürmeye ve onu bölmeye çalıştılar. Seçimlerde zaferle sonuçlanacağını söylediler kendileri açısından. Dışişleri Bakanlığı'ndan bize temsilci gönderdiler, kendi Dışişleri Bakanlığımızdan. Bizim de DOST Partisi'ni muhatap almamızı, DOST Partisi'nin zaferle seçimleri alacağını söylediler.

‘ÜLKEYE GİRMESİNİ YASAKLADIĞINIZ PARTİNİN 26 SANDALYESİ VAR'

Ama maalesef gördünüz DOST Partisi iki partiyle bir araya geldi ve seçim barajını aşamadı. Hak ve Özgürlükler Partisinin oyunu da aşağı çekti. Bu dışarıdaki Türklerin artık gözünü açması gereken bir andır. Ne yapıyor şimdi AK Parti, suçlama ve mağduriyet dışında ne yapıyor? Hiçbir şey yapamıyor. Hak ve Özgürlükler Partisi üyelerini Rusya ile yakın olmakla suçladı ve kendisi ne yaptı Hak ve Özgürlükler Partisi liderine Türkiye'ye giriş yasağı koydu. Dışarıdaki bir Türk'e böyle bir şey yapılması gerçekten yanlıştı, yanlış bir şey yapıldı. Şimdi 26 milletvekiliyle parlamentoya girdi Hak ve Özgürlükler Partisi. Yani sizin ülkeye girmesini yasakladığınız partinin parlamentoda 26 tane sandalyesi var, belki de koalisyonun bir tarafı olacak. Sizin desteklediğiniz, para gönderdiğiniz ve başka hususlarda her konuda destek verdiğiniz parti ise yüzde 2.8 oy bile alamadı.

Bunun devlet politikası ile ne alakası var? İlla dışarıdaki Türklerin AK Partili mi olması gerekiyor ki onları destekleyelim? Biz dışarıdaki bütün Türkleri desteklemeliyiz o ülkelerin iç işlerine karışmadan, o ülkelerle entegrasyonu sağlayacak ve kendi kimliklerini canlı tutacak her politikayı desteklemeliyiz. Rusya ile yakın diye onlara sırt döndüler ama kendileri Rusya'dan özür dilediler. Bu AK Parti'nin dış politikası böyle bir şey. Maalesef üzüntü verici bir durum. Bulgaristan'da bu gerginliğe sebep oldu malumunuz ve burada söylenecek çok şey var, çok şey var. Ama maalesef bunları söyleyemiyoruz, çok konu var, bunu da belirtmek istiyorum özellikle Bulgaristan bağlamında."

Haber Ara