Dolar

32,4711

Euro

34,7516

Altın

2.442,25

Bist

9.915,62

CHP'li İnce: Kurultayı kapıya adam atmak için değil...

İnce, CHP içindeki tartışmaların ancak kurultayla sona ereceğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-10 18:18:25

CHP'li İnce: Kurultayı kapıya adam atmak için değil...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı olağanüstü kurultay çağrısına henüz net bir cevap alamadığını söyleyen Yalova Milletvekili Muharrem İnce parti içindeki tartışmalar hakkında Sözcü gazetesine konuştu.

Tartışmaların bir an önce sonlandırılması gerektiğini vurgulayan İnce, olağanüstü kurultay çağrısını yineledi:

"Makul bir süre daha bekleyeceğim. Sonra gereğine bakacağız. Birkaç gün daha bekleyeceğim. Bence doğrusu ve şık olanı, genel başkanın bu yetkisini kullanması. Bu durum hem partiyi de yormaz ve hırpalamaz."

'8 AY BÖYLE GİTMEZ'

Olağanüstü kurultay toplanma ihtimalinin hala geçerli olduğunu söyleyen İnce, CHP'de yaşananları 'sürdürülemez bir durum' olarak tarif etti:

"Basın aracılığıyla bunları konuşmak, 8 ay boyunca konuşmak, ‘Saraydan talimat aldılar' demek, ‘Kapı önüne koyarım' demek. Olağan kurultaya kadar 8 ay böyle gitmez. Bunları hemen kurultayda konuşmamız lazım. Böyle olmaz. Kapının dışına adam atmak değil başarıya adım atmak için kurultay istiyorum. Bu tartışmalar da ancak o zaman sonlanır."

CHP Yalova milletvekili İnce, 2014'te CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda da aday olmuş ve 415 delegenin oyunu almıştı. Kemal Kılıçdaroğlu, 740 oyla yeniden genel başkan seçilmişti.

Haber Ara