Dolar

32,4526

Euro

34,7693

Altın

2.442,00

Bist

9.915,62

CHP'li Enis Berberoğlu'nun milletvekilliği neden düşürüldü?

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile birlikte CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nunda milletvekilliği düşürüldü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-04 22:30:51

CHP'li Enis Berberoğlu'nun milletvekilliği neden düşürüldü?

TBMM Genel Kurulunda, CHP'li Berberoğlu, HDP'li Güven ve Farisoğulları hakkında mahkemelerce verilen, kesinleşmiş cezalara ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri okunarak bilgiye sunuldu. Anayasa gereğince, Genel Kurulda okunan tezkerelerin ardından Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları'nın milletvekilliği düştü.

Enis Berberoğlu'nun neden milltevekilliği düşürüldü?

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, İstanbul'da yargılandığı davada, "siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.

MİT TIR'ları olayı

Enis Berberoğlu; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün ilk silahlı terör örgütü eylemi olarak tanımlanan MİT TIR'larının durdurulması görüntülerini Can Dündar'a verdiği gerekçesiyle hapis cezası aldı. Can Dündar, "Tutuklandık" kitabında; "Nihayet 27 Mayıs Çarşamba günü öğleden sonra solcu bir milletvekili dostum getirdi görüntüleri. 'Merak ettiğin şey bu flash diskin içinde' dedi" ifadelerini kullanmış ve Enis Berberoğlu'nun ismini ifşa etmişti.

Haber Ara