Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-23 13:52:19

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Hiç kimsenin emeğine, alın terine haksız yere el konulmasına seyirci kalmayacağız. Emek mücadelesini emek bileşenleriyle birlikte yükselteceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, CHP Emek Bürolarının hazırladığı haziran ve temmuz ayı "Emek Bültenleri"ni kamuoyu ile paylaştı.

Türkiye'de bugün emekçinin kazanılmış haklarının yok sayıldığı ve çalışanın ölüme mahkum edildiği koşullar olduğunu savunan Ağbaba, bu duruma seyirci kalmadıklarını ve Emek Büroları ile yeniden yola çıktıklarını aktardı.

Emek Büroları ile farklı çalışma alanlarına ilişkin kapsamlı raporları hazırlayıp kamuoyunun gündemine sunmanın yanı sıra her ayda düzenli bir şekilde emek alanında yaşanan bütün gelişmeleri bir araya getiren bültenleri halkın bilgisine sunduklarını ifade eden Ağbaba, "15 Temmuz darbe girişimi sonrası da kararlılıkla belirttiğimiz gibi CHP olarak her zaman darbelerin karşısındayız. CHP olarak darbelerin ne kadar karşısındaysak, darbe girişimini fırsat bilip, OHAL'i kullanarak emekçilerimize yapılmakta olan saldırıların da o kadar karşısındayız." açıklamasını yaptı.

CHP Emek Büroları olarak, 15 Temmuz sonrası emek cephesinde yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini de bildiren Ağbaba, şunları kaydetti:

"OHAL kapsamında hak ve özgürlüklerin askıya alınmasına, emekçilere yönelik cadı avının sürdürülmesine son verilmelidir. Darbe girişimi sonrası daha fazla hukuk, daha fazla özgürlük talepleri yerini, tam tersi olarak darbe sonrası çıkartılan OHAL yasalarına bırakmıştır. Emekçilerimiz asla yalnız değildir. CHP Emek Büroları olarak her zaman emeğin ve emek mücadelesinin yanında olacağımıza söz verdik. Emekçilerimizin yalnız olmadıklarının bilinmesini istiyoruz. Demokrasi ve adalet için, laiklik ve barış için mücadeleye devam ediyoruz. Herkesi, darbelerin ve OHAL'in anti-demokrasinin karşısında, laik ve demokratik bir ülke için, hep birlikte ve omuz omuza, mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz. Hiç kimsenin emeğine, alın terine haksız yere el konulmasına seyirci kalmayacağız. Emek mücadelesini emek bileşenleriyle birlikte yükselteceğiz."

CHP Emek Bürolarının hazırladığı haziran ve temmuz ayı bültenlerinde ise iş dünyasında yaşanan gelişmeler detaylı ve örnekleriyle aktarılıyor. Bültenlerde, iş kazaları ve işçi sağlığı, güvencesizlik, örgütlülük gibi başlıklar yer alıyor.


Haber Ara