Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İsrail'i eleştirince stüdyodan kovdular

Ünlü İngiliz yayıncı Michael James Whale, İngiltere'deki Ulusal Demiryolu, Denizcilik ve Ulaştırma İşçileri Sendikası'nın eski başkan yardımcısı, önde gelen siyasi ve sendika aktivisti Steve Headley'i, İsrail'e yönelik tepkisi nedeniyle stüdyodan kovdu.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-05 20:20:33

Röportaj stüdyosuna Filistin şalını giyerek gelen Headley, şunları söyledi:

"İsrail hükümeti dünyaya teşhir ediliyor çünkü herkes bir soykırım yaşandığını fark etti."

Sol eğilimli tanınan siyasi aktivist, "İsrail hükümetinin faşist bir hükümet olduğuna inanıyorum. İsrail hükümetinin terörist bir hükümet olduğuna inanıyorum." deyince sonra Will sözünü keserek: "Bu demokratik bir hükümet. Hayır, Bunu kabul etmeyeceğim. Bu kabul edilemez. Eğer saçma sapan konuşmak istiyorsanız BBC'ye ya da başka bir yere gidin konuşun." dedi.

"İSRAİL'İN YAPTIĞI TERÖR DEĞİL Mİ?"

Headley bu tepki üzerine şunu sordu:

"İfade özgürlüğü ne olacak James? Sana söylediğim şey, ister Hamas'tan ister İsrail hükümetinden gelsin, terörizmi kınıyorum; yoksa Hamas'ın terörü hakkında değil de terörizm hakkında konuşmak iyi bir şey mi? İsrail hükümetinin bu yaptığı terör değil mi?”

Headley'in sözleri Will'i kızdırdı ve Will şu cevabı verdi: "Saçma sapan konuşuyorsun."

Headley yine sözünü keserek şöyle dedi: "Ben saçma sapan konuşmuyorum. Filistin halkı işgal edilmiş bir halktır ve onların kendilerini savunma hakları vardır."

Headley şöyle devam etti: "1940'larda Gazze'de çatışmalar başladığında Hamas yoktu. Hareket 1987'de kurulduğunda Filistin zaten işgal edilmişti."

"İNGİLTERE, AMERİKA, İSRAİL TERÖRİST DEVLETTİR"

Headley daha sonra Will'in sunuculuğunu yapan meslektaşı Ash Gould'a şöyle seslendi:

"İngiltere terörist bir devlettir, değil mi Ash? Gerçek bu. Britanya terörist bir devlettir, Amerika terörist bir devlettir ve İsrail de terörist bir devlettir."

Tartışmada sinirler gerginleşince Will, yapımcılardan Headley'in stüdyodan çıkarılmasını istedi.

Yapımcı Headley'i sandalyesinden ve mikrofonundan kalkmaya ikna edemeyince Will kendi müdahale etmeye karar verdi ve kamerada Headley'e yaklaşıp şöyle bağırdığı görüldü: "Çık dışarı, hadi" diye karşılık veren Headley şöyle dedi: "Bana vurmak mı istiyorsun?", Will de şöyle dedi: "Sana vurmaya çalışmıyorum; ben kanserli yaşlı bir adamım."

Haber Ara