Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Cenova’da gezilecek yerler

İtalya’nın tarihî bir liman kenti Cenova’da tatil yapmak isteyenler için gezilecek yerleri ve yapılacak şeyleri derledim.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-19 08:39:07

Cenova’da gezilecek yerler

Cenova nerde diye merak edenlere hemen söyleyeyim; İtalya'da. Hem deniz - kum -güneş üçlüsünün olacağı hem tarihî ve kültürel turizmi hem de leziz bir mutfak kültürü mevcut.Tüm bunların birleştiği bir tatil istiyorsanız Cenova sizin için doğru bir adres olabilir. İstanbul ve Ankara'dan direkt veya aktarmalı uçuşlarla Cenova'ya uçak bileti bulmak mümkün. 2004 Avrupa Kültür Başkenti seçilen Cenova'da, buyurun beraber küçük bir gezintiye çıkalım. 

Piazza De Ferrari (Ferrari Meydanı)

İtalya'nın kuzeybatısında Liguria Bölgesi'nde bulunan Cenova'nın şehir merkezi işte bu meydandır. Bu meydan, pek çok tarihî yapıyı çevresinde toplamasıyla kısa mesafede pek çok mekânı ziyaret etmenizi sağlıyor. Meydanın ortasında sizi karşılayan havuzun etrafında İtalya Devleti'nin kurulmasına öncülük eden Giuseppe Garibaldi'nin heykeli, Palazzo Ducale (Düklük Sarayı), Palazzo della Nuova Borsa (Yeni Borsa Binası) yer almakta. Hâlâ klasik müzik, opera, bale ve tiyatro gösterilerinin icra edildiği Carlo Fellice Tiyatrosu da bu meydanda yer almakta.

Catedrale di San Lorenzo (San Lorenzo Katedrali)

Cenova'nın en görkemli yapılarından bir tanesi olan katedralin yapımı 14. Yüzyılda tamamlanmış. İç kısmında şapellerin ve fresklerin bulunduğu katedral, sizi Ortaçağ'a götürüyor. İçerisinde ünlü heykeltıraş Donatello'nun heykelinin de sergilendiği katedralin bodrumunda hazine odası bulunuyor. Hz. İsa'nın son akşam yemeğinde kullandığına inanılan kadeh de burda sergileniyor. Baş döndürücü bu gezintiden sonra katedralin önündeki merdivenlerde oturup soluklanmayı ihmal etmeyin.

Acquario di Genova (Cenova Akvaryumu)

1992 senesinde kurulmuş olan, Avrupa'nın en büyük ikinci akvaryumu olan Cenova Akvaryumu'nda 5000'in üstünde deniz canlısı bulunuyor. Elinizi uzatınca sanki dokunacakmışsınız hissi veren bu deniz canlılılarıyla kaplı masmavi atmosferin içinde kendinizi denizin dibindeymiş gibi hissediyorsunuz.

Galata Museo del Mare (Galata Deniz Müzesi)

Akvaryumla arasında 10 dakikalık yürüme mesafesi olan bu müze, adını İstanbul'daki Galata semtinden alıyor. İçerisinde 17. Yüzyıla ait Ceneviz kalyonu ile ses ve ışık efektleriyle bir geminin sizi karşılayacağı bu müze, dünyanın en iyi deniz müzelerinden birisi olarak kabul ediliyor. Cenova'da ne yapılır diye merak edenler için akılda kalması gerekli olan bir seçenek de Galata Museo del Mare oluyor. 

Galata-Museo-del-Mare-Genova-02

Kristof Kolomb'un Evi

Ünlü kaşif Kolomb'un doğduğu ve yaşadığı yer olarak kabul gören, sarmaşıklarla kaplı bu ev Dante Meydanı'ndadır. Evin hemen yanında Saint Andrea Manastırı'nın kalıntıları bulunuyor. 

Porta Soprana

Kolomb'un evinin biraz ilerisinde şehrin, tarihî giriş kapısı olarak bizi karşılayan Porto Soprana 12. Yüzyıla ait bir kaledir. Görkemli kapısı ve kuleleriyle size sahiden de eski bir şehire girdiğinizi hissettirecek.

Palazzo Reale (Kraliyet Sarayı)

17Yüzyıla ait bu sarayın avlusu, bahçesi, terası, içinde sergilenen koleksiyonlar ve mobilyalar size o dönemin havasını ve ruhunu hissetmenizi sağlıyor. Saray çağımızda bir müze olarak kullanılmaktadır.

Via Garibaldi (Garibaldi Caddesi)

Tarihi 16. Yüzyıla kadar uzan bu caddeye “Saraylar Caddesi” demek yanlış olmaz. 250 metre uzunluğunda ve trafiğe kapalı olan bu caddede pek çok sarayla karşılaşacaksınız. Palazzo Grimaldi, Palazzo Rosso, Palazzo Bianco, Palazzo Doria Tursi bunlardan birkaçı.

Portofino

Cenova'nın merkezine 35 km uzaklıkta bulunan bu küçük kasaba, rengarenk evleriyle ünlüdür. Cenova'da denize girilebilecek yerler deyince akıllara gelen ilk yer olan bu kasaba, sakin ve huzurlu bir konaklama isteyenler için eşsiz bir yer.

Boccadasse

Cenova'nın merkezine yaklaşık yarım saat uzaklıktaki bu balıkçı kasabası Portofino'daki gibi rengarenk evlere sahip. Sahil şeridindeki bu şirin balıkçı kasabasının çakıl plajında denize girebilirsiniz.

Bu yorucu gezinin ardından Cenova'nın sahibi olduğu enfes Akdeniz mutfağını muhakkak tatmalısınız. Birçok deniz mahsulünü, çeşit çeşit pizzaları ve soslu makarnaları deneyin. Bunun yanında sabahları domatesli, patatesli, peynirli çeşitleriyle meşhur focaccia ekmeğini yiyerek güne başlayabilirsiniz.

Siz seyahat sever Timetürk okuyucuları, bu yazının ardından Cenova'nın daracık sokaklarında bol bol yürümeye ve tarih kokan mekânların içinde kaybolmaya hazır olun!

Hazırlayan: Özlem Akçin: ( Özlem Keşifte )

Haber Ara