Dolar

32,5093

Euro

34,9415

Altın

2.435,68

Bist

9.716,77

Cemre Özdemir: Gençler Spora Yönlendirilmeli

Spora başladığı ilk günden beri gençler için eğitici videolar çeken Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonu Cemre Özdemir ”Gençler spora yönlendirilmeli, böylece zararlı alışkanlıklardan uzak olurlar.” Diyerek ailelere mesaj verdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-17 14:20:00

Cemre Özdemir: Gençler Spora Yönlendirilmeli

Mr. Olimpia gibi prestijli bir şampiyonada ülkemizi temsil etmek için gece gündüz çalışan sporcu, “Aileler sporun çocuklarının hayatındaki yerini ve önemini kavradıkları zaman profesyonel anlamda spora teşvik edeceklerdir. Bu sayede çok daha fazla sayıda kaliteli sporcu yetişecektir. Bu sporcular da ülkemizin spordaki başarılarının artmasını sağlayacaklardır. Tüm spor dallarında ülkemizin bayrağını göndere çektirecek sporcular yetişerek tüm başarıları ve madalyaları ülkemize getireceklerdir.” diyerek ailelerin spora bakış açılarının değişmesi gerektiğini vurguladı.

Profesyonel anlamda vücut geliştirme sporcusu olan Cemre Özdemir, elemeleri İspanya'da yapılacak olan Mr. Olimpia Las Vegas'a katılma hedefinde olan genç sporcu İspanya elemelerinden şampiyon olarak çıktığı takdirde ülkemizi temsil edecek. Dünyadaki en saygın BodyBuilding şampiyonası olan Mr. Olimpia ‘ya Türkiye'deki vücut geliştirme sporcularından bu güne kadar sadece Hamdullah Aykutlu 1993 yılında katılma hakkını elde etti. Yarışmada 17. Olan Aykutlu adını ülkemizin BodyBuilding sporuna altın harflerle yazdırmıştır. Cemre Özdemir de “İspanya'da yapılacak olan elemelerde şampiyonlar şampiyonu olarak Hamdullah Aykutlu ile birlikte Mr. Olimpia Las Vegas ‘ta yarışmaya hak kazanan ikinci Türk sporcu olacağım.” diyerek bu konudaki kararlılığını dile getirmiştir. Aynı zamanda 1993 Avrupa Vücut Geliştirme şampiyonu olan Hakan Gümüş antrenörlüğünde “Birlikte şampiyonaya çok sıkı ve kapsamlı bir programla hazırlanmaktayız.” dedi.

WhatsApp Image 2020-11-17 at 14.09.24 “Sporcu Kişisel Gelişimine ve Genel Kültürüne Önem Vermelidir.”

Spor hayatında olduğu kadar eğitim hayatında da başarılı olan genç sporcu üniversite mezunudur. “Spor salonunda ne kadar vakit geçirdiysem kütüphanelerde de o kadar zaman geçirdim. Sporcu Atatürk'ün de dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı olmalıdır. Sporcu kişisel gelişimine, genel kültürüne önem vermelidir. Özellikle ülkemizi uluslararası alanlarda temsil edecek olan sporcuların bu hususa özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda tüm sporcu arkadaşlarıma eğitim alanında başarılı olmalarını spora olduğu kadar araştırmaya ve okumaya da zaman ayırmalarını öneriyorum.” diyerek başarısının sırrını açıkladı. “Gençleri Spora Özendirmek İçin Rol Modeli Olmaya Çalışıyorum”

Cemre Özdemir “2004 yılından itibaren Türkiye genelinde spora özendirici, motive edici videolar çekerek bu görevi üstlendim. Üzerime aldığım bu görev bilinciyle gençleri spora özendirmek için rol modeli olmaya çalışıyorum. Bu bağlamda hayatımın gençlere ilham veren bir akışta olmasının çok önemli olduğuna inanıyorum. Hangi branşta çalışma yaptığı fark etmeksizin herkesin bir spor branşına yönelmesi gerekmektedir. Spor, gençlerin kendine olan güvenini ve saygısını artırarak hayatının kalan bölümünde onlara ilham veriyor. Ben bir sporcu olarak kendi hayatımda yaşadığım değişimi ve dinginliği ülkemizdeki her gencin yaşamasını arzulamaktayım. Bunun için elimden gelen gayreti göstermekle birlikte mutluğunu da yaşıyorum.” Şeklinde verdiği ifadelerle sporcunun görevinin sadece spor sahalarında olmadığını en güzel şekilde anlatmıştır.

“Türkiye, Bir yeryüzü Cennetidir.”

Cemre Özdemir ayrıca ülkemizi temsilen gittiği pek çok ülke ile kıyasladığında ”Tarihi ve doğal güzellikler açısından Türkiye bir yeryüzü cennetidir. Aynı zamanda kültürel zenginlikleri ile de göz dolduran ülkemiz sporcular için de pek çok olanağa sahip. Sporcular olarak bu olanakların kıymetini bilmeli, başarılarımız sayesinde tüm dünyaya da duyurmalıyız.” diyerek sporcunun diğer bir görevinin ülkesini tanıtmak olduğuna dikkat çekmiştir.

 

 

Haber Ara