Dolar

32,3194

Euro

35,0711

Altın

2.279,76

Bist

9.016,60

Çaydanlık nasıl parlatılır? Kararan çaydanlık çizilmeden nasıl eski haline gelir?

Zamanla, kullandığımız metal ürünler mutfakta yağ veya kireç yüzünden güzel görüntüsünü kaybediyor. Özellikle çaydanlıkların içini ve dışını temiz tutmak bir hayli zorlaştı. Peki ama çaydanlık nasıl beyazlatılır? Kabartma tozu, patates, diş macunu ya da sıvı krem temizleyici ile çaydanlık temizlendiğinde yanık izi çıkar mı? Dışı yanan, kararan çaydanlık nasıl eski haline geri gelir? İşte merak edilen detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-12 13:43:43

Çaydanlık nasıl parlatılır? Kararan çaydanlık çizilmeden nasıl eski haline gelir?

"Çaydanlık nasıl temizlenir?" sorusunun yanıtını kısaca sizler için derledik. Dilerseniz aşağıdakiler sayesinde doğal yöntemleri kullanarak daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Çaydanlık kireci nasıl temizlenir?

Sıklıkla kullanılan çaydanlıkların içleri sürekli kireç tutuyor. Doğal yollarla bu sorundan kurtulmak isteyen hanımlar, kirecin yoğunlaşmasını beklemeden, oluşmaya başladığı an müdahale etmelidirler. Çaydanlık içerisine kimyasal çözelti veya deterjan gibi maddeler yerine bir ölçü limon tuzu ve iki ölçü su ile demliğinizi doldurup kaynatın. (Ölçüler, 2 bardak su, 1 bardak limon tuzu şeklinde ayarlanabilir)

Çaydanlık nasıl parlatılır?

Çaydanlığı parlatmak için, krem temizleyicinizi çaydanlığın dış yüzeyine dökün ve bir poşet yardımıyla ovalayın. Sonuca inanamayacaksınız. Dilerseniz aynı yöntemi diş macunu veya nişasta ile de deneyebilirsiniz. Nişasta yerine patatesi halka şeklinde doğrayıp, patates ile ovarak da aynı sonucu elde edebilirsiniz.

Haber Ara