Dolar

32,4463

Euro

34,7577

Altın

2.439,95

Bist

9.915,62

Çavuşoğlu: YPG çekilmezse vururuz!

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Menbic’le ilgili, “Daha önce de söylemiştik. Eğer YPG buradan çıkmazsa vururuz” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 14:04:22

Çavuşoğlu: YPG çekilmezse vururuz!

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu'nda yaptığı bilgilendirme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, “Bizim YPG veya başka bir terör örgütüyle olan mücadelemiz bizi ABD'yle karşı karşıya getirmemelidir. Terör örgütlerinin yanında hiçbir müttefikimizin durmasını arzu etmeyiz” dedi.

Menbic operasyonunun henüz başlamadığını söyleyen Çavuşoğlu, “Daha önce de söylemiştik. Eğer YPG buradan çıkmazsa vururuz” ifadelerini kullandı.

Özel kuvvetler olarak sadece ABD, Türkiye değil havadan nasıl destek vereceğimizi görüşüyoruz” diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CIA'in ve Dunford'un Türkiye'ye gelmesinin sebebi buydu. Zamanında Obama'yı yanlış yönlendiren askerlerin bugün Trump'ı da yanlış yönlendirmesini istemiyoruz. Bizim düşüncemiz nettir. ABD ile bu düşüncelerimizi her fırsatta paylaştık. Taviz vermemiz söz konusu değil.”

Haber Ara