Dolar

32,2265

Euro

34,7662

Altın

2.456,85

Bist

10.339,08

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin YPG'ye silah verecek olmasına ilişkin açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-10 13:10:21

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye tepki

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD'nin YPG'ye silah verecek olmasına tepkiler sürüyor. Hükümet kanadından Nurettin Canikli, "yardımın" kabul edilemez olduğunu söylemişti. Şimdi de Karadağ'da bulunan Bakan Çavuşoğlu'ndan tepki geldi.

Bakan şunları söyledi:

SDG'nin içinde Arap unsurlar da var. Rakka operasyonunda SDG içinde YPG'lilerin ve Arapların ayrılması gerekiyor. Ve Rakka'ya da Arap güçlerin girmesinde fayda var. Buraya ilave ılımlı muhalif güçler yapılabilir. Ve operasyonun başarısı için de bu çok önemlidir. Rakka yüzde 99 oranda Sünni Arap bir şehirdir. Suriye içindeki şehirlerin geleceğini de iyi planlamamız lazım. Suriye'nin istikrarını önemsiyorsak yanlı adımlar atmamız lazım. YPG ve PKK'nın farkı yoktur ikisi de terör örgütüdür. Bunların eline geçen her silah Türkiye için bir tehdittir. Washington ziyaretinde tüm bu düşüncelerimizi Trump ve muhataplarımızla paylaşacağız. Bizzat sayın cumhurbaşkanımız bunları dile getirecek.

'KÜRT GÜÇLER' DONATILACAK

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Dana White konuyla ile ilgili yazılı açıklamasında "Başkan (Trump), IŞİD karşısında Rakka'da açık bir zafer kazanmak için, gerekli görüldüğünde Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Kürt unsurlarını teçhizatlandırmak üzere Savunma Bakanlığını yetkilendirdi" ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber Ara