Dolar

32,4461

Euro

34,7427

Altın

2.435,55

Bist

9.915,62

Çankırı’ya yeni rakip: Yunanlılar da, Boris Johnson'a sahip çıktı!

İgiltere'nin Yeni Başbakanı Boris Johnson'ın Türkiye'deki akrabalarının ardından bu kez yazlarını geçirdiği Yunanistan'ın Hortu kasabası sakinleri euronews'e Johnson hakkında konuştu. Öte yandan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayrancı, Boris Johnson'a mektup yazarak Üniversite Akademik Yıl Açılış törenine davet etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-29 13:11:44

Çankırı’ya yeni rakip: Yunanlılar da, Boris Johnson'a sahip çıktı!

İgiltere'nin Yeni Başbakanı Boris Johnson'ın Türkiye'deki akrabalarının ardından bu kez yazlarını geçirdiği Yunanistan'ın Hortu kasabası sakinleri euronews'e Johnson hakkında konuştu.

Boris Johnson'ın babası Stanley Johnson 20 yıl önce Yunanistan'ın Güney Pilio kentinin Hortu kasabasından yazlık ev satın aldı.

Johnson, bölgenin doğal güzelliklerine ve Hortu'ya oldukça bağlıydı; sıklıkla ailesiyle birlikte burayı ziyaret edip denizin ve yerel mutfağın tadını çıkardı.

Yunanistan'daki favori restoranının sahibi Nikoleta Koutlagka, Boris Johnson'ın en sevdiği yemeğin Spetzofai olduğunu söylüyor.

Koutlagka'ya göre Johnson onun yemeklerinin hayranı. Johnson için "Oldukça kibar, iyi bir beyefendi ve bölgedeki turistler ve yerel halka karşı çok açık." diyor.

Boris Johnson'a Yunanistan'da medyanın da ilgisi büyük. Yerel bir gazete olan Magnesia'nın editörü Arşimet Kareklidis, İngiltere başbakanının kasabada yerel halktan biri gibi görüldüğünü söylüyor.

Karelidis'e göre Boris ve ailesinin bölgede hiçbir polis koruması olmadan gezmesi buradaki halkla geliştirdiği özel ilişkiyle alakalı.

Pilio'nun sakinlerine göre Boris Johnson, yerel festivalleri ve geleneksel Yunan müziğini çok seviyor.

İngiliz bir iş insanı olan Caroline Davison ise İngiltere'nin Johnson'dan beklentisinin fazla olduğunu ve onun "yeni bir nefes" getirdiğini düşünüyor.

Peki, Boris Johnson bu yaz Güney Pilio'ya yeniden gelecek mi? Brexit onu oldukça meşgul edecek gibi gözüküyor ancak Yunan halkı bu sefer kendisini İngiltere başbakanı olarak ağırlamayı umuyor.

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ AYRANCI'DAN BORİS JOHNSAN'A DAVET

Öte yandan Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a mektup yazarak Üniversite Akademik Yıl Açılış törenine davet etti.

Ayrancı, mektubunda, Çankırı kültüründe yer alan "yaran"ı tanımlayarak yaranlığın kelime anlamı dostluk ve kardeşlik ifadelerine vurgu yaptı.

Mektupta yaran kültürünün değerlerinin aynı zamanda Anadolu kültürünün temelleri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ayrancı, sermaye gücünün insanları, kültürleri ve farklılıkları yok ettiği; tek tip modellemeler yarattığı çağda, kadim geleneklerin ve insan olma özelliğinin korunmasını talep etti.

"OSMANLI TORUNU"NA HEDİYELER GÖNDERİP DAVET ETTİ

Zayıf statüde bulunan toplulukların himaye edilmesi için Johnson'dan  Türkiye'ye destek vermesini isteyen Ayrancı mektubunda, Türk üniversitelerinin ve özellikle Çankırı Karatekin Üniversitesinin öğretim üyelerinin, eserlerinin, kaynak eserlerin Birleşik Krallık bilim ürünleri ile çok yakın temas içinde olduklarını, iki ülke arasındaki akademik ve kültürel ilişkileri önemsediklerini ifade etti.

Ayrancı, Johnson'ın yeni görevinin Türkiye- Birleşik Krallık ilişkilerinin gelişmesine ve yeni akademik iş birliklerine vesile olacağı temennisinde bulundu.

Başbakan Boris Johnson'a Çankırı'ya özgü bazı hediyeler de gönderen Hasan Ayrancı, Johnson'ı Üniversite Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılmaya ve buradan Müslüman ülkelere seslenmeye davet etti.

 

Haber Ara