Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bulgaristan'da reşit olmayan annelere para yardımı iptal edildi

Bulgaristan'da reşit olmayan annelere para yardımı iptal edildi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 12:45:50

Bulgaristan'da reşit olmayan annelere para yardımı iptal edildi
Bulgaristan Parlamentosu'nda görüşülen Çocuklara Aile Yardımı Kanunu'nda yapılan değişiklikle reşit olmayan annelere para yardımı uygulaması iptal edildi.

Sorumlu veliliği destekleme amacıyla yapılan değişiklik sonucu 18 yaşından küçük annelerin okulu terk etmeleri durumunda aylık çocuk bakımı için verilen yardım kesilecek. Şimdiye kadar her ay nakit yapılan yardımlar gıda paketlerine dönüştürülecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lazar Lazarov, basına yaptığı açıklamada kabul edilen yeni düzenlemenin amacının yardımların gerçekten ihtiyacı olan çocuklara ulaştırılması olduğunu belirtti.

Lazarov, sosyal güvenlik uzmanlarının hazırlayacakları tespit raporlarına bakılarak çocuklarına özen göstermeyen, Çocuk Koruma Ajansı ile işbirliği yapmayan ailelere de yapılan yardımın sınırlandırılabileceğini söyledi.

- Çocuk yaştaki anneler sorunu

Yapılan değişiklikle özellikle Roman azınlık arasında yaygın olan çocuk yaştaki annelere her türlü para yardımının iptal edilmesi ve gıda ürünlere dönüştürülmesi öngörülüyor.

Kızların doğum sonrası okula dönmeleri ve eğitimine devam etmeleri durumuna ise toplu para yardımı verilecek. Bu para anne lise mezunu olduğunda ödenecek.

Bulgaristan'da doğan ilk çocuk için 100, ikinci çocuk için ise 300 avro toplu para yardımı yapılıyor. Reşit olmayan çocuklara ise ailelerinin maddi durumuna göre 17 ile 25 avro arasında değişen aylık yardım veriliyor.

Haber Ara