Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bu plajlarda yüzmek yürek ister!

Seyahat etmeyi sevenlerin en çok gitmek istediği yerler genellikle denize kıyısı olan ülkeler veya şehirler oluyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-13 13:24:32

Bu plajlarda yüzmek yürek ister!

Hepimiz sakin sularda yüzmeye, suyun içinde oyunlar oynayıp eğlenmeye bayılırız. Peki dünyanın en tehlikeli plajı söz konusu olunca da içimizde yaşamakta olan şen ve mutlu çocuk bu kadar çabuk ortaya çıkar mı? Gelin hep beraber bakalım.

Burton Bradstock Plajı

Hemen girişinde üstünde “TEHLİKELİ!” yazan apaçık bir tabela bulunmasına karşın adrenalin ve macera tutkunları tarafından sıklıkla ziyaret edilen bu plajın ziyaretçilerinin ölüm tehlikesi bulunuyor! Çevresindeki fiyortlardan düşen kayalar bugüne dek pek çok insanın ölümüne yol açsa da hala burayı ziyaret ederek uçlarda yaşamanın keyfine varabilirsiniz. Dünyanın en tehlikeli yerleri sizde merak uyandırıyorsa İngiltere'de yer alan Burton Bradstock'u ziyaret edebilirsiniz.

Playa Zipolite

Meksika'da zipolite kelimesi yerel dilde “Ölüm Plajı” manasını taşıyor. Meksika'da yer alan plajdaki akıntılar ve dalgalar nedeniyle pek çok kişi boğuluyor ya da en azından boğulmaktan kurtarılıyor. 2 yıl içinde 180 kişinin boğulmaktan kurtarıldığı bu plaj benim diyen yüzücüler için bile büyük tehlike oluşturmakta. Zaten en büyük tehlike suyun içinde kendinize fazla güvenmekten kaynaklanıyor.

Gansbaai Plajı

Güney Afrika'da bulunan Gangs Bali plajı dünyanın en tehlikeli köpek balığını barındıran plajları arasında yer almakta. Köpek balıklarının bu plajı tercih etmesi tesadüf eseri değil. Aynı zamanda fok balıklarının da uğrak mekanı olan Gansbaai denizin yırtıcıları için ziyafet sofrası gibi görünüyor. Buna rağmen pek çok insanın gidip yüzdüğü plajda bu nedenden ötürü pek çok saldırı yaşanmış bugüne dek. Bu plaj aynı zamanda bir çok köpekbalığı saldırısı konulu filmlerde de yer almış.

Kuzey Avustralya Plajları

Dünyanın öbür ucu Avustralya'da denizde de karada olduğu gibi pek çok tehlikeli canlı var. Bu plajlarda çok zehirli ve çok sayıda denizanası türü yaşıyor. Bugüne kadar da pek çok insanın canını almışlar. Olur da yolunuz düşerse, ya bir astronot kostümüyle yüzün veya hiç yüzmeyin derim! Dünyanın en tehlikeli suları arasında yer almakta olması denizanalarının saçaklarının uzunluklarından ve kolaylıkla farkedilmiyor oluşlarından da ileri geliyor. Bu tehlikeli canlılarıyla Kuzey Avustralya bu plajda yüzmek yürek ister dedirtiyor.

Chowpatty Plajı

Daha önce çok temiz sularda yüzmüşseniz, kirli bir denize girmek istemeyebilirsiniz. Peki ya dünyanın en kirli denizlerinden birinin önünde ayakta dikiliyorsanız… Ülkemizde genelde plajlar mavi bayrak taşıyor ancak Hindistan'da yer alan Chowpatty Plajı ne yazık ki masmavi sularıyla değil, içinde taşıdığı pisliklerle gündeme geliyor. Buna rağmen kalabalık olan plaj da sebep olabileceği hastalıklarla bu yazımıza girmeye hak kazandı!

Bikini Mercanadası

Fotoğraflarına baktığınız zaman neden dünyanın en ürkütücü kumsallarından biri olduğu anlamayabilirsiniz. Bu plajın tehlikesi görünmez şekilde aniden geliyor. Amerika'nin nükleer silah denemelerini yapmış olduğu bu plajda hala sağlığa ciddi tehlikeleri olan nükleer atıklar bulunuyor. Hatta her sene “Bikini Day” adı altında bu korkunç deneyler için anma günleri yapılıyor. Tatil için tercih etmemeniz gerekli olan yerler listenize burayı şimdiden ekleyebilirsiniz!

Kilauea Plajı

Hawai neredeyse tüm seyahat severlerin hayalini süslüyor. Kim istemez ki meşhur plajlarında yüzmeyi. Ama iş her zaman bu kadar kolay olmuyor. Bu plajın tehlikesi ise volkanlardan geliyor. Plaj pek çok volkanın yer aldığı Hawaii'de bulunuyor ve volkan lavları okyanusa akıyor. Dünyanın en tehlikeli okyanusu da diyebileceğimiz bu sularda yüzmenin tek tehlikesi volkan da değil. Aynı zamanda okyanus kıyılarının en büyük tehlikesi sayılan köpek balıklarının saldırıları da söz konusu olabilir. Hawaii'ye giderseniz yüzebileceğiniz daha sakin suları seçmenizi öneririm!

Bonus: Foça Plajları

Bu kumsalların tehlikesi aşamayacağınız cinsten olmamakla beraber bir hayli da sinir bozucu. Deniz kestanelerinin sıklıkla görüldüğü Foça kumsallarında ayağınızı bastığınız yerlere çok çok dikkat edin! Bence tehlikeli karadeniz plajlarından sonra Türkiyenin en tehlikeli denizi sayılabilir!

Dünyanın en ürkünç kumsallarını artık öğrendiğinize göre sağlığınıza daha çok dikkat edeceğiniz bir tatil yapabilir ve huzur içinde evinize dönmenin keyfini yaşayabilirsiniz.

Hazırlayan : Özlem Keşifte

Haber Ara