Dolar

32,2280

Euro

34,7586

Altın

2.456,43

Bist

10.330,18

Brezilya'da komplo iddiası

Brezilya'da yolsuzlukla suçlanan Devlet Başkanı Rousseff, kendisine komplo kurulduğunu iddia etti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-13 04:06:53

Brezilya'da komplo iddiası

Ajanslarda yer alan habere göre; Brezilya'da yolsuzlukla suçlanan Devlet Başkanı Rousseff, yardımcısı Michel Temer ve kongrenin alt kanadının başkanı Eduardo Cunha'nın görevden alınması için kendisine komplo kurduğunu öne sürdü.

Ulusal Kongre'nin alt kanadının hakkında soruşturma başlatılmasına onay verdiği Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef, Temer ve Cunha'nın kendisinin görevden alınması için birlikte çalıştığını söyledi. 

Rousseff, Temer'in yapacağı farazi ulusa sesleniş konuşmasının ses kaydının ortaya çıkmasının ardından 'beyninden vurulmuşa' döndüğünü dile getirdi.

'HANGİSİ ELEBAŞI, HANGİSİ TAKİPÇİ BİLMİYORUM'

Temer'in devlet başkanı olmuş gibi konuştuğu 13 dakikalık ses kaydının, kendisine ve demokrasiye karşı ihaneti gözler önüne serdiğini savunan Rousseff, 'Komplocuların maskesi düşmüştür. Gerçekten hangisi elebaşı, hangisi takipçi bilmiyorum' ifadesini kullandı.

Temer ve Cunha'dan birinin arka planda kendisinin görevden alınma süreciyle ilgilendiğini iddia eden Rousseff, diğerinin de ellerini keyifle ovuşturarak konuşmaya hazırlandığını ifade etti. 

Devlet Başkanı Yardımcısı Temer, ses kaydını milletvekillerine yanlışlıkla gönderdiğini açıklamıştı. Rousseff'in görevden alınması durumunda devlet başkanı olması beklenen Temer ve Cunha'nın üyesi olduğu Brezilya Demokratik Hareket Partisi (PMDB) geçen ay koalisyondan çekildiğini açıklamıştı.

180 GÜN İÇİNDE GÖREVDEN ALINABİLECEK

Ulusal Kongre'nin alt kanadında oluşturulan yolsuzluk araştırma komitesi, pazartesi günü 27'ye karşı 38 oyla Rousseff'in görevinden alınması için soruşturma başlatılmasına onay vermişti. Soruşturma talebinin Senatoya gönderilebilmesi için Kongre'nin alt kanadının 513 üyesinden 342'sinin onayı gerekiyor. Soruşturmanın aleyhine sonuçlanması halinde ise Rousseff 180 gün içinden görevinden alınabilecek.

Rousseff, bütçedeki açığı kapatmak için devlet bankasından çekilen paranın zamanında ödeneceğine dair verdiği sözü tutmadığı için sorumluluklarını yerine getirmemekle suçlanıyor.

Haber Ara