Dolar

32,3367

Euro

35,1738

Altın

2.242,02

Bist

8.718,11

Bozdağ'dan Gabriel'e: Yalancıdan Dışişleri Bakanı olmaz

Bekir Bozdağ, Gabriel'in Erdoğan ile ilgili açıklamaları hakkında konuştu. Bozdağ, 'Yalancıdan dışişleri bakanı olmaz.Saygısız bir yaklaşımda bulunmuştur. Bu Almanya'da da siyasetçilerin seviyesini göstermesi bakımından önemli.' ifadelerini kullandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-26 17:34:33

Bozdağ'dan Gabriel'e: Yalancıdan Dışişleri Bakanı olmaz

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Alman Dışişleri Bakanı Gabriel'in açıklaması ile ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile girdiği polemikten sonra diş hekimi olan eşi Anke Gabriel'in tehdit edildiğini söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, eşinin tehdit edilmesini "Erdoğan yüzünden Türklerden geldiğini" belirtti. Ancak Gabriel'in eşine tehditler yağdıran kişinin ülke siyasetinden memnun olmayan bir Alman vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

Bekir Bozdağ, Gabriel'in açıklamalarına ilişkin "Yalancıdan dışişleri bakanı olmaz.Saygısız bir yaklaşımda bulunmuştur. Bu Almanya'da da siyasetçilerin seviyesini göstermesi bakımından önemli." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, Gabriel'in açıklaması hakkında ayrıca şunları söyledi:

"Bir dışişleri bakanı bu kadar mesnetsiz, açıkça yalan olan bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşmamalı. Sayın Gabriel Alman halkına da Türk halkına da dünya kamuoyuna da yalan söylemiştir. Yalancıdan dışişleri bakanı olmaz. Nezaket ve görgü kurallarını da çiğnemiştir. Fevkalade saygısız bir yaklaşımda bulunmuştur. Bu Almanya'da da siyasetçilerin seviyesini, çapını göstermesi bakımından önemli."

Haber Ara