Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Bordo bereliler El Bab'a girdi

İki aydır kuşatma altında tutulan kentte dün gece özel kuvvetler ve silahlı muhalifler ilçe merkezinde IŞİD mensuplarıyla sıcak çatışmaya girdi. F-16'lar ve insansız hava araçları bombardıman yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-08 09:14:41

Bordo bereliler El Bab'a girdi

Türk özel kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Aralık ayı başından bu yana kuşatma altında tutulan El Bab'da kritik bir eşik aşıldı.

Kuzey ve batı cephelerinden kuşatılan kentte batıdan ilerleyen Türk özel kuvvetleri, El Bab'ın merkezine kadar ilerledi. Gece saatlerinde kentin kalbinde sokak çatışmaları yaşandı.

Bölgeden gelen bilgiler, F-16'lar ve insansız hava araçlarının gece saatlerinde de bombardıman yaptığını gösteriyor.
Ayrıca bölgeye takviye askeri birliklerin gönderildiği belirtiliyor.

El Bab'ın doğusunda yer alan Bizaa kasabası, önceki gün terör örgütünden temizlenmişti. Bölgede çekilen görüntülerde sokak savaşlarının yaşandığı, bomba yüklü araçların ise havaya uçurulduğu yer alıyordu.

harita

IŞİD İÇİN HAYATİ ÖNEMDE

Suriye'deki rejim güçlerinin güneyden ilerlemesi ve Rakka yolunu ele geçirmesiyle, El Bab hafta başında tamamen kuşatılmış oldu. Halihazırda El Bab'ın kuzey, batı ve doğusunda Türk ordusu, güneyde ise Suriye güçleri bulunuyor. Al Jazeera, Suriye ordusunun El Bab'a 7 kilometre uzaklıkta bulunduğunu aktarıyor.

Aralık ayı başından bu yana kuşatma altında tutulan El Bab, IŞİD için hayati önemde. Suriye'de fiili başkent ilan ettiği Rakka'da da kuşatılan örgüt, El Bab'ı bomba yüklü araçlar ve sokak savaşlarıyla savunuyor.

ON BİNLERCE SİVİL REHİN

Türkiye'nin 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı'nda Cerablus'a giren birlikler kısa sürede Azez-Cerablus hattını IŞİD'den temizledi. Güneye doğru genişleyen harekatta düğüm El Bab'da çözülecek.

El Bab'da savaştan önce 64 bin kişi yaşıyordu, şu anda da IŞİD'in on binlerce sivili canlı kalkan olarak rehin tutuyor. Örgütü, karargahlarını sivil nüfusun yoğun olduğu mahalle içlerine kurmuş durumda.

Haber Ara