Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

BM: Rusya sivil yerleşim yerlerinde gelişigüzel saldırılar düzenledi

BM Suriye Araştırma Komisyonu Raporu'da 'Rusya Hava Kuvvetleri (İdlib'de) sivil alanlarda gelişigüzel saldırılar başlatarak savaş suçu işledi' denildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-02 14:08:26

BM: Rusya sivil yerleşim yerlerinde gelişigüzel saldırılar düzenledi

BM Suriye Araştırma Komisyonu, Esed rejiminin Suriye'de sağlık kuruluşları ve sivil unsurları vurarak defalarca savaş suçu işlediğini bildirdi.

"RUSYA SAVAŞ SUÇU İŞLEDİ"

Raporda "Rusya Hava Kuvvetleri (İdlib'de) sivil alanlarda gelişigüzel saldırılar başlatarak savaş suçu işledi" denildi.

"PYD SİVİLLERİN HAKLARINI İHLAL ETTİ"

PYD'nin varlığına da değinilen raporda "Suriye Demokratik Güçleri'nin (YPG/PKK) kontrolü altındaki bölgelerde çocuklar da dahil olmak üzere sivillerin hakları ihlal edildi" ifadeleri kullandı.

"TÜRKİYE İDLİB'DE SİVİLLERİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN ÇOK DİKKATLİ DAVRANIYOR"

Rapora ilişkin açıklama yapan BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu üyesi Hanny Megally, "Türkiye İdlib'de sivillerin zarar görmemesi için çok dikkatli davranıyor" dedi.

Rapordaki bilgiler, bölgede ve Cenevre'de görgü tanıklarıyla yapılan 233 ikili görüşmeye dayandırıldı.

Komisyon ayrıca raporun hazırlanması için uydu görüntüsü, fotoğraf, video ve tıbbi kayıtları topladı, inceledi ve analiz etti. Ayrıca hükümetler ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan görüşmeler de raporun hazırlanmasında etkili oldu.

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonunun raporu, Cenevre'de devam eden BM İnsan Hakları Konseyinin 43'üncü oturumuna 10 Mart'ta sunulacak.

 

Haber Ara