Dolar

32,4535

Euro

34,7452

Altın

2.437,86

Bist

9.915,62

BM'nin Suriye ajandasında PYD'ye 'özerklik' var

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Steffan De Mistura, İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden Suriye konulu görüşmelere ilişkin önerilerini Suriyeli taraflarla paylaştı. Bu öneriler arasında özerklik de var...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 23:17:35

BM'nin Suriye ajandasında PYD'ye 'özerklik' var

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Belgede “Ülkenin geleceğine, kendi siyasi, ekonomik ve sosyal sistemlerine sadece Suriye halkı; dış baskı ve müdahalelerden uzak bir şekilde, demokratik araçlar ve seçim sandığı yoluyla karar verecektir" ifadesi yer aldı.

Mistura, hafta başında taraflara sunduğu önerilerde ise anayasa ve adil seçim konularının, kurulacak geçici yönetim tarafından ele alınması yerine, üç konunun Cenevre'de eş zamanlı değerlendirilmesini istemişti.

Belgede, “Ulusal birliğe, adil temsile ve yerel oluşumların ülke, bölge ve yerel seviyede kendini idare uygulamasına bağlı bir devlet" ifadesi yer yer aldı.

Ancak belgede “yerel oluşumlar" ile neyin kast edildiği belirsiz kalırken, “yerel idare" yerine ise yerel seviyede “kendini idare" kavramlarının kullanılması dikkati çekti.

ÖZERKLİK - FEDERASYON

Önce Menbiç sınır hattındaki köylerin idaresini, sonrasında Menbiç'teki hakimiyet alanının tamamını rejime devreden PKK'nın, Esed ile sıkı bir ilişki içerisinde olduğu uzun süredir bilinen gerçekler arasında.

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

511953

Haber Ara