Dolar

32,4466

Euro

34,7271

Altın

2.435,90

Bist

9.915,62

BM'den Madaya açıklaması

Suriye’de çatışmalar nedeniyle aylardır kuşatma altında olan ve halkın açlıktan öldüğü haberleriyle gündeme gelen Lübnan sınırındaki Madaya kasabası ile İdlib’deki iki kasabaya BM yardımı yola çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-11 14:21:19

BM'den Madaya açıklaması

BM Sözcüsü Melissa Fleming, BBC'ye yaptığı açıklamada, Esed ordusu ve Hizbullah örgütü tarafından kuşatma altında tutulan kasabaya sevkiyat konusunda tarafların anlaşmaya vardığını söyledi.

Konvoyun dün son dakikada çıkan sorunlar nedeniyle yola çıkamadığını kaydeden Fleming, "İnsani yardım konvoyu bu sabah yola çıkıyor. Bu durum genelde zaman alıyor, idari engellerle devamlı karşılaşıyoruz" dedi.

Gıda sevkiyatı, hükümet ve örgütler arasında eylül ayında yapılan anlaşma sonucunda karara bağlanmıştı, ancak çatışmalar nedeniyle gecikti. Binlerce kişinin yaşadığı Madaya'ya en son ekim ayında yardım gönderilebilmişti.

‘TAHLİYE EDİLMEZLERSE ÖLECEKLER'

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nden Brice de la Vigne ise, Madaya'daki durumu ‘çok korkunç' diye tanımladı. Madaya'daki doktorlarla iletişim halinde olan yetkili, 250'den fazla kişinin yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirterek "Bu kişilerden 10'u acilen tahliye edilmeli, aksi takdirde ölecekler" diye konuştu.

Haber Ara