Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Bizden Başbakanlık santralinin dinlenmesi talep edildi'

İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Kurtoğlu, '2011'de yaptığımız soruşturmada 17- 25 Aralık'ın altında imzası olan savcılardan Akkaş ile bir konuda karşı karşıya geldik. Bizden, Başbakanlık binasının santralinin dinlenmesi talep edildi. ' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 15:38:34

'Bizden Başbakanlık santralinin dinlenmesi talep edildi'

İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna bilgi verdi.

Darbe girişimini, Çanakkale'de görev yapan eski bir askerinden haber aldığını belirten Kurtoğlu, "Böyle birşey yok, asker kıyafeti giymiş terörist saldırıdır." dedi.

O sırada Jandarma Bölge Komutanı'na vekalet ettiğini ifade eden Kurtoğlu, lojmanlar bölgesindeyken bölge komutanlığı karargahına gittiğini, harekat merkezine ulaştığını, burada önlerine 4- 5 mesaj konulduğunu, sıkıyönetim uygulama direktifini okuduğunda, son sayfadaki imza satırında Mehmet Partigöç ismini gördüğünde, cemaat denilen örgütün darbe teşebbüsünde bulunduğunu anladığını bildirdi.

İstanbul Jandarma Komutanlığına bağlı 7 il bulunduğuna işaret eden Kurtoğlu, sırayla bütün il jandarma komutanlarını aradığını bildirdi. Kurtoğlu, darbe teşebbüsünün tamamen yasadışı olduğu ve verilen emirlere itibar edilmemesi gerektiğine yönelik mesajlar yazdıklarını vurguladı.

'KÖPRÜDE TEK BİR JANDARMA PERSONELİ YOKTU'

Basında, Boğaziçi Köprüsünü jandarmanın kapattığı haberleri yer aldığını anımsatan Kurtoğlu, yapılan adli soruşturmalarla da ortaya çıktığı üzere, darbe teşebbüsünde tek bir jandarma personelinin görev almadığını dile getirdi.

'BAŞBAKANLIK BİR ŞAHSA ALT TELEFON OLARAK GEÇİYORDU'

Komisyon Başkanı Reşat Petek'in, FETÖ'nün neden kendisine kumpas kurduğu sorusuna Kurtoğlu, şöyle yanıt verdi:

"2011'de yaptığımız bir soruşturma vardı. O soruşturmada, 17- 25 Aralık'ın altında imzası olan savcılardan Muammer Akkaş ile bir konuda karşı karşıya geldik. Bizlere yaptırmak istediği konuyu yapmayacağımızı ifade ettik. Her şey ondan sonra başladı. Hafriyat yolsuzluğu araştırması yaparken, Başbakanlık binasının santralinin dinlenmesi talep edildi. Daha doğrusu mahkeme kararının içinde bunu geçmişler. Bizim bilgimiz dışında. Biz de son anda bunu Jandarma Genel Komutanlığı üzerinden, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına bildireceğimiz sırada fark ettik ve durdurduk. Her şey ondan sonra başladı. Kararda, Başbakanlık olarak değil, bir şahsa ait sabit telefon numarası olarak geçiyordu. Mahkeme kararını reddettiğimizde, hemen 'yanlışlık yaptık' dediler, yeni karar çıktı. Sonra olması gerekenleri dinledik, o dosyayı operasyonla kapattık. "

'SU TESTİSİ SU YOLUNDA KIRILDI'

Kurtoğlu gizli kalmış, ferdi, adeta intihar eylemi tarzı eylemde bulunacak kişiler olabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Her ülkede, her yerde olabilir. Ama planlı, organize, aynı anda bir kalkışma hareketi yeteneklerinin olmadığını düşünüyorum. Jandarma Genel Komutanlığı içinde, bildiklerimiz içinde 'Bu da mı varmış' dediğimiz kimse yok. Evet bu vardı, su testisi su yolunda kırıldı."

Haber Ara