Dolar

32,3646

Euro

34,9562

Altın

2.325,40

Bist

9.079,97

Bisiklet İnisiyatifi Ulaşımda Bisiklet Kullanılması için Çözüm Üretiyor

Çözüm odaklı oluşum iddiasında biraraya gelen bisiklet severler yaşadıkları sorunlara akılcı çözümler üretiyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-05-09 11:30:56

Bisiklet İnisiyatifi Ulaşımda Bisiklet Kullanılması için Çözüm Üretiyor

Şehirlerde özel araç kullanımı trafik sıkışıklığı, otopark sorunu, akaryakıt giderleri, gürültü, çevre kirliği, stress gibi sorunlara yolaçarken halkın toplu taşıma kullanmaları yönünde teşvik edilmişti. Ancak Covid 19 salgını sebebiyle toplu taşıma yöntemi de risk altına girince çoğu insan bisikletli ulaşıma yöneldi.
Şehiriçinde iş ve ev arasındaki mesafesi 20 kilometreyi geçmeyen kişiler için bisikletli ulaşım çok mantıklı bir çözüm olabilir. Bisikletle işe gidip gelmek sayesinde hem spor yapmış olacak hemde salgın döneminde sosyal mesafeyi koruyarak bütçeye katkıda bulunacak. Avrupada çok yaygın olan bisikletli ulaşımı görenler "Bizim ülkemizde yeterli bisiklet yolu yok! Bizde trafikte güvenlik yok!" gibi birçok bahaneler sıralıyor.
Bisiklet İnisiyatifi adıyla internet üzerinden birçok il ve ilçeden biraraya gelen bisiklet kullanıcıları yaşadıkları sorunlara kendi çözüm önerilerini getirerek uygulamaya geçiyorlar. Bu çözümlerden bir tanesi de bisikletle işe gidip gelmenin güvenli ve keyifli yöntemi olan "Bisiklet Treni"
Bisiklet Treni Nedir?
Bisikletle güvenli ulaşım amacıyla organizeli toplu hareket etme şekli. Yol güzergahları belirlenmiş, kalkış ve varış saati belli olan, geçiş noktalarındaki duraklardan dahil olunabilen, durak saatleri belirlenmiş, sabit hafif tempoda hareket eden, herkesin katılabileceği seviyede, tek sıra halinde hareket eden, öncü lokomotif bisiklet rehberliğinde, artçı bisikletli kontrolünde, turistik gezi veya gündelik yaşamda ulaşım amacıyla uygulanan bisiklet konvoyları.
Bisiklet Treni sadece sabah saatlerinde işe gitmek için değil aynı zamanda uzun mesafeli bisikletli ulaşım olarak da uygulanabiliyor.
Bisiklet Treni ile şehir içi turistik gezilerde, şehrin önemli tarihi turistik mekanlarını kapsayan rotalarda bisikletle şehir gezintisi yapılıyor.
Bisiklet Treni ile öğrencilerin okula gidip gelmeleri de mümkün. Profesyonel bisiklet rehberleri çocukların evden okula güvenli, eğlenceli, sportif şekilde bisikletle gitmelerini sağlıyor.
Bisiklet Treniyle uzun yolculuklarda ise haftasonu bisiklet gezileri veya ilçeler arası ulaşım amaçlı bisiklet treni seferleri yapılabiliniyor.
Bisiklet Trenine katılmak isteyen ama yeterli sürüş tecrübesi olmayanlar için bisiklet sürüş eğitimleri veriliyor. Okullarda bisiklet trenine katılmak isteyen öğrenciler önce bisiklet sürüş eğitimlerinden geçiriliyor.
Bisiklet İnisiyatifi bu sisteme dahil olacak kişilerin mutlaka ileri sürüş seviyesinde bisiklet kullanabilmesi, yeterli teknik donanıma sahip bisiklet ve ekipmana sahip olmak gerektiğini özellikle belirtiyor. Bisiklet İnisiyatifi hiç bisiklet kullanamayanlardan başlayarak trafikte bisiklet sürüşü ve ileri sürüş için bisiklet eğitimleri veriyor.
Bisikletle güvenli ulaşım ve bisiklet gezilerine katılmak isteyenler hangi ilde olursa olsun bisiklet inisiyatifi ekibine www.bisikletinisiyatifi.com sitesinden ulaşabiliyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara