Dolar

32,4673

Euro

34,7192

Altın

2.434,90

Bist

9.915,62

Bir Zamanlar Kıbrıs konusu gerçek mi?

Bir Zamanlar Kıbrıs konusu gerçek mi? İlk bölümüyle izleyiciyi ekran başına kitleyen ve büyük bir ilgi toplayan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin konusunun gerçekliği merak ediliyor. Tarihte geçen 'Kanlı Noel' gecesinden bir parça ile başlayan dizinin konusu ne? Dizinin konusu gerçek mi, gerçekten yaşanmış mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-10 08:49:35

Bir Zamanlar Kıbrıs konusu gerçek mi?

Bir Zamanlar Kıbrıs konusu gerçek mi? İlk bölümüyle izleyiciyi ekran başına kitleyen ve büyük bir ilgi toplayan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin konusunun gerçekliği merak ediliyor. Tarihte geçen "Kanlı Noel" gecesinden bir parça ile başlayan dizinin konusu ne? Dizinin konusu gerçek mi, gerçekten yaşanmış mı?

Bir Zamanlar Kıbrıs konusu gerçek mi?

Tamamı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde çekilen, başrollerinde Serkan Çayoğlu, Ahmet Kural, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Devrim Saltoğlu ve Gülper Özdemir'in olduğu Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin konusu gerçek hikayeden alıntı. 1963 yılında Kıbrıs Rumlarının Kıbrıs Türklerine olan saldırısını ele alan dizinin, fragman sahnesi tarihe "Kanlı Noel Gecesi" olarak geçmiştir.

1963 yılında adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk'ün lideri haline gelir.

"Bir Zamanlar Kıbrıs oyuncusu Gülper Özdemir Kimdir?" Tıklayınız...

Haber Ara